torstai 9. helmikuuta 2012

Puputytön papupihvit

Kotona on pakattu viisi kassillista kirjoja kirpparille vietäväksi, ja KAIKKI kirjat mahtuvat tällä hetkellä ihan oikeasti kirjahyllyyn, hurraa! Siitä innostuneena päädyin nappaamaan mukaani yhden uuden keittokirjan, kun kaupassa sattui tulemaan vastaa hyvään hintaan Raisa Kettusen Puputytön juhlakirja. Edellinen Puputyttö-kirja keskittyi leivonnaisiin, juhlakirjassa on reseptejä joka lähtöön. Tyyli on yhtä pinkki ja epäterveellinen kuin edellisessäkin kirjassa, mutta hei, juhlareseptejähän nämä ovatkin. Veikkaisin, että monet ohjeet ovat myös lasten mieleen.

Ensimmäiseksi päätin kokeilla kirjasta hyvin arkiruoaksi taipuvia papupihvejä. Liekö syy pakkasissa vai missä, mutta papuja tekee nyt mieli ihan koko ajan, erityisesti mustapapuja. Näissä ne olivatkin pääosassa, ja maistuivat mahtavasti. Korianterin unohdin valitettavasti kauppaan, mutta ensi kerralla muistan senkin!

Kirjassa pihvit tarjoiltiin hampurilaispihveinä, mutta minä pyöräytin lisukkeeksi salaatin porkkanasta, kaalista, keitetystä ohrasta, maustamattomasta soijajukurtista ja mausteista (sitruunaa, pippuria ja suolaa nyt ainakin). Vähän niinku coleslaw, mutta ohra tuo vielä ruokaisuutta. Tätä salaattia syödään meillä aika usein, koska se on hyvää.


Ja sitten vielä se pihviresepti sellaisena, kuin se Puputytön kirjasta löytyy.

Mustapapupihvit

8 dl keitettyjä mustapapuja
4 rkl vegaanista majoneesia (käytin tätä Plamilin majoneesia)
1 dl korppujauhoja (käytin ruiskorppujauhoja)
2 tl jeeraa
1 tl suolaa
1 tl kuivattua oreganoa
0,25 tl cayennepippuria
0,5 dl tuoretta korianteria

paistamiseen ruokaöljyä

Soseuta puolet pavuista majoneesin, korppujauhojen, jeeran, suolan, oreganon ja cayennepippurin kanssa. Sekoita mukaan korianteri ja loput pavut. Muotoile pihveiksi ja paista öljyssä keskikuumalla pannulla, kunnes pinnasta tulee rapea ja se on saanut väriä. Käännä ja paista toiseltakin puolelta.

4 kommenttia:

  1. Mulla oli kirja lainassa kirjastosta, ja aivan hyvähän se onkin. Joskin melko värikäs!

    Hyvä että sun tekee mieli vaan papuja. Mun tekee vaan mieli maapähkinävoita.

    VastaaPoista
  2. Heh ja mun tekee mieli vaan jäätelöä! Pakkasesta huolimatta. Mutta papupihvit näyttää hyviltä, testaan!

    VastaaPoista
  3. näkisin, että vastaus on maapähkinävoi-jäätelö. haaste on heitetty.

    VastaaPoista
  4. Maapähkinävoi vaniljajäätelön kanssa on sairaan hyvää! Mutta mihinkäs se ei sopisi. Meinasin laittaa aamupuuroonkin, mutta sitten en ollutkaan siitä enää varma.

    Papupihvejä, nam, alkuviikon ruoka valittu!

    VastaaPoista