perjantai 25. lokakuuta 2013

Brandy snaps

Mitäköhän nämä brandy snapsit ovat suomeksi, en ala edes arvailemaan. Vähän kuitenkin niinkuin kauralastuja canneloniksi taivutettuna. Ilmeisesti anglosaksisen maailman suosikkeja. Tässä suurinpiirtein BBC Foodin reseptillä.

Ei kannata pelätä jos ohje tuntuu hankalalta, itse olin varma että katastrofi koittaa viimeistään siinä vaiheessa kun keksejä aletaan taivuttelemaan mutta kaikki menikin iisisti eikä homma vaatinut mitään supernopeaa koordinaatiota missään vaiheessa. Maku on mahtavan kinuskinen ja myös tosi makea, täyte kannattaa pitää vähäsokerisena.

IMG_0499

Brandy snapsit (10-12 kpl)

50 g voita
50 g sokeria
50 g vaaleaa siirappia
50 g vehnäjauhoja
1-2 tl inkiväärijauhetta

2 dl kermaa
200 g mascarponea
1 tl vaniljajauhetta
2 tl sokeria
(1-2 tl likööriä tms)

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Sulata voi paistinpannulla miedolla lämmöllä. Lisää sokeri ja siirappi ja keittele lastalla hämmentäen kunnes sokerirakeet ovat sulaneet. Sekoita kuivat aineet sekaan ja nosta liedeltä. Nosta leivinpaperilla päällystetylle pellille nokareita (reipas ruokalusikallinen = yksi nokare) tai jos seos ehtii jäähtyä, muotoile nokareet käsin mataliksi kekseiksi (halkaisija vajaa 10 cm). Paista kunnes keksit ovat pitsisiä ja kullanruskeita (tähän ei mene kauaa). Keksit leviävät vähän uunissa joten jätä reilusti tilaa (itse laitoin 6 keksiä per pelti).

Anna keksien jäähtyä 1-2 minuuttia kunnes ne ovat hieman kovettuneet ja näpit ei pala. Kääri keksit jonkun 1-2 cm halkaisijaltaan olevan putkilon ympärille ja jätä jäähtymään liitoskohta alaspäin. Keksien jäähtyessä vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon mascarpone ja mausteet. Pursota jäähtyneiden keksien sisään.

torstai 10. lokakuuta 2013

Pienet mustikkapannarit


Jos suunnittelette brunssia viikonlopuksi, tässä ei yhtään hullumpi idea. Ainakaan jos syöjiä ei ole paljoa. Täällä yhden annoksen veteli kaksi ihmistä, hyvinkin helposti. Mutta asiaan. Pannukakkua muffinssivuoassa:

Minit mustikkapannarit (9 kpl)
Resepti: Makeaa ja suolaista puutarhasta s. 65

1 kananmuna
1 dl maitoa
50g ranskankermaa (laiton pari lusikallista turkkilaista jugurttia)
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl kardemummaa
voita
muutama mustikka pannaria kohti

Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon muut ainekset mustikoita lukuunottamatta. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota 15 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pane nokare voita muffinipellin vuokiin (9 kpl). Saa laittaa reilusti, ettei jää kiinni. Niinku näin:


Sulata nokareet kuumassa uunissa, voi saa ruskistua hieman. Keikuttele muffinivuokaa, jotta sula rasva leviää. Ripottele mustikat syvennyksiin ja annostele päälle kaksi ruokalusikallista taikinaa per vuoka. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Ripottele kuumien pannareiden päälle sokeria.


Siitä huolimatta, että joutui vähän kikkailemaan että irtosivat vuoasta ja siinä rytäkässä varmaan menettivät kuohkeutta, niin vallan hyvältä maistuivat! Ja jäi hirveä muuten pannukakkuhimo päälle.

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Aamiaisleipä


Tää leipä on tullut vastaan monissa ruokablogeissa vuosien varrella. Yksinkertaisuudessaan se on nerokas: yhdistetään aamiaisklassikot paahtis ja paistettu muna yhdeksi leipäseksi. Mukavaa vaihtelua ja näyttää vekkulilta.

Aamiaisleipä

1 viipale vaaleaa leipää (esim paahtoleipää tai maalaisleipää)
1 kananmuna
oliiviöljyä, suolaa, pippuria, jotain yrttiä



Ensiksi paahdetaan leipä (sanoisin että kaksi per syöjä) paahtimessa tai uunissa ja tehdään niihin kolot. Kuumennetaan oliiviäljyä paistipannulla ja laitetaan leivät pannulle. Rikotaan kananmuna koloon ja laitetaan kansi päälle (muna hyytyy paremmin). Annetaan olla noin 3 minuuttia ja siinä se sitten on!


Oikein hyvä!