tag:blogger.com,1999:blog-4766904137643738292.post2525861792963172988..comments2023-10-05T16:23:44.912+03:00Comments on herkku ja koukku: Soba-soppaaherkku ja koukkuhttp://www.blogger.com/profile/12233549731500719476noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-4766904137643738292.post-80914728315461980172011-03-29T16:53:58.624+03:002011-03-29T16:53:58.624+03:00ok ari, sovitaan, että välttelen lisättyä natriumg...ok ari, sovitaan, että välttelen lisättyä natriumglutamaattia :) prosessoidut elintarvikkeet eivät loista laadullaan, jos makua pitää tuoda lisäaineilla. ja jos japanilaisia liemiä päädyn keittelmään, ne on sitten jotain muuta kuin dashia.<br /><br />anonyymi, totta sekin, että lisäaineita on olemassa enemmän ja vähemmän huonoja.<br /><br />(perus)tofun tekemisestä: olen tehnyt kerran, en suosittele. hirveä vaiva, tuloksena pieni surkea köntsä. kaupasta saa parempaa :)elluhttps://www.blogger.com/profile/18147845562168119142noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4766904137643738292.post-31480732333338376152011-03-29T02:19:34.736+03:002011-03-29T02:19:34.736+03:00ellu, minusta dashi on by definition tehty katsuob...ellu, minusta dashi on by definition tehty katsuoboshista ja konbusta. Maittavaa lientä saa varmasti korvaamalla kalahiutaleet kasviksilla, mutta minusta sen nimi ei enää ole dashi. <br /><br />Minusta hyvä tomaatti on korkealaatuinen elintarvike vaikka siinä onkin natriumglutamaattia. Ja minä *en* halua besserwisseröidä tai loukata ketään nostaessani asian esiin vaan minua kiinnostaa mihin erilaiset ihmiset vetävät rajansa.<br /><br />Anonyymi ja Jytis: tofuakin olisi reseptien mukaan todella helppo tehdä itse. Siten myös uppopaistettua tofua olisi helppo tehdä itse, mutta ainakaan Tokyokanista ei saa nigaria, jolla tofu juoksutetaan. Helsingin Hämeentien alun ns. etnosuorasta voisi ehkä löytyä, mutta muiden aasialaisten kanssa käyttäisin hyvistä historiallisista syistä muuta kuin japanilaista termiä.<br /><br />Hullu ihminen, kuten minä, voisi tietysti kokeilla ihan tavallisella apteekista saatavalla juustonjuoksuttimella.<br /><br />Jytis, uppopaistettua tofua, abura-agea, en ole nähnyt "tavallisissa" kaupoissa. Isompina palasina sen nimi vaihtuu, mutta en tähän hätään muista miksi se vaihtuu.Ari Makelahttps://www.blogger.com/profile/15543949136812645410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4766904137643738292.post-43940713241051320532011-03-28T21:07:28.171+03:002011-03-28T21:07:28.171+03:00Glutaa tai ei, tosi hyvältä näyttää! Saako tuota u...Glutaa tai ei, tosi hyvältä näyttää! Saako tuota uppopaistettua tofua muualta kuin alan liikkeestä?Jytishttps://www.blogger.com/profile/00316031814929631508noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4766904137643738292.post-91520535453109275962011-03-28T21:00:48.011+03:002011-03-28T21:00:48.011+03:00Näin japanilaiseen ruokakulttuuriin perehtyneenä v...Näin japanilaiseen ruokakulttuuriin perehtyneenä voin sanoa, että säilöntäaineettomia aineksia tuoreita raaka-aineita (kala, vihannekset, tofu etc) lukuunottamatta on lähes mahdotonta löytää. Japanilaiset ovatkin tunnettuja terveellisestä elämästään, joten ehkä tämä viestii sen että ei ne lisäaineet niin pahoja aina ole? Onhan E300 (C-vitamiini) ja E161b:kin (beetakaroteeni) elintärkeitä ihmisen terveyttä ja eloa ajatellen, ei ne kaikki lisäaineet keinotekosia pahan ihmisen tuotoksia ole.<br /><br />Mutta minä myös lisään loppukevennykseksi, että keitto kuulostaa hyvältä (:Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4766904137643738292.post-62453519429875559222011-03-28T20:27:23.632+03:002011-03-28T20:27:23.632+03:00Kiitos kommenteista, Yaelian ja Ari! Natriumglutam...Kiitos kommenteista, Yaelian ja Ari! Natriumglutamaatti on tietenkin kontroversaali aihe - itse välttelen sitä, kuten muitakin lisäaineita, ja pyrin syömään ruokani mahdollisimman puhtaana. Eikä natriumglutamaatti yleensä kerro ainakaan kovin korkealaatuisesta elintarvikkeesta.<br /><br />Dashin tekeminen kyllä kiinnostaisi, mutta onnistuisikohan se ilman kalavalmisteita...? Tätyy tutkia asiaa!elluhttps://www.blogger.com/profile/18147845562168119142noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4766904137643738292.post-88962365407344420692011-03-28T16:25:56.378+03:002011-03-28T16:25:56.378+03:00Minä en edelleenkään ymmärrä natriumglutamaattikir...Minä en edelleenkään ymmärrä natriumglutamaattikirjoittelua. Sitä on luonnossa vaikka missä. Se on alunperin eristetetty japanilaisen proffan toimesta merilevästä, sitä on lihassa ja tomaateissa. On tietysti eri asia jos ruoka ei maistu miltään muulta kuin natriumglutamaatilta. Dashia on muuten todella helppo tehdä itse, mutta siinäkin saattaa olla natriumglutamaattia, koska sen tekemiseen on käytetty konbu-levää (en tiedä onko konbussa natriumglutamaattia luontaisesti).<br /><br />Mutta itse keittoon, kuulostaa hyvältä!Ari Makelahttps://www.blogger.com/profile/15543949136812645410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4766904137643738292.post-20356202181558203762011-03-28T14:03:59.262+03:002011-03-28T14:03:59.262+03:00Rakastan soba-nuudeleita,ja niitä aina löytyykin k...Rakastan soba-nuudeleita,ja niitä aina löytyykin kaapistani. Olen huomannut,että monissa japanilaisissa tuotteissa on paljon lisäaineita:viime vuonna ostin täältä aasialaisesta kaupasta dashi-lientä,jossa kaikki teksti oli japaniksi,ainoastaan.Siitä tuli hieman kumma olo,ja ei ihmekään,sillä löysin samaa toisesta marketista,käännöksellä,ja johan selvisi,että siinä oli natriumglutamaattia,joten roskiin lensi se liemijauhe..Tuollainen keitto on ihanan lämmittävä:)Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.com