tag:blogger.com,1999:blog-4766904137643738292.post6564729133050098545..comments2023-10-05T16:23:44.912+03:00Comments on herkku ja koukku: Ruisleipäherkku ja koukkuhttp://www.blogger.com/profile/12233549731500719476noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-4766904137643738292.post-48864015430975083632011-11-13T17:53:54.747+02:002011-11-13T17:53:54.747+02:00Elina, joo tekoon vaan! Vaikka eka kokeilu ei ollu...Elina, joo tekoon vaan! Vaikka eka kokeilu ei ollutkaan niin onnistunut niin himo jäi tehdä parempi! <br /><br />Satunnainen vierailija, kiva kuulla että joku muukin on aloittanut tiiliskivi-mallisella leivällä.. Mutta kiitos kovasti vinkeistä, Yaelianille myös!Jytishttps://www.blogger.com/profile/00316031814929631508noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4766904137643738292.post-35227910955121845592011-11-13T08:25:39.867+02:002011-11-13T08:25:39.867+02:00Ihanaa, mun on kans pakko kokeilla joskus itse rui...Ihanaa, mun on kans pakko kokeilla joskus itse ruisleivän tekemistä!Elina/Chocochili.nethttp://www.chocochili.net/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4766904137643738292.post-65906241474804109312011-11-12T19:19:56.836+02:002011-11-12T19:19:56.836+02:00Loistavaa! Itse kun tein eka kertaa, niin ei meina...Loistavaa! Itse kun tein eka kertaa, niin ei meinannut hampaat pystyä ;). <br />Juurta kannattaa herätellä ja ruokkia vähitellen. Ekaksi lämmin vesi (ei tarvitse olla kuumaa) ja jauhoja sen verran että on löysä velli. 12 tunnin päästä lisää jauhoja sen verran että on löysä puuro. Silloin tuoksukin on jo aika hapan. <br />Jos tuntuu että ei happane ja kupli, niin anna tekeytyä lämpöisessä. Tämä ei ole hätäisen hommaa. <br />Tästä sitten ota juurta talteen seuraavaa kertaa varten. Ota juurta talteen ENNNEKUIN lisäät suolaa.<br />Elsillä oli aika hyvät ohjeet, jatka niillä. <br />Minulla on nyt juuri ollut pari vuotta ja nyt alamme jo tulla toimeen ;). Hiivaakin voit vähän lisätä, jos usko loppuu, mutta ensin ota se juuri talteen. Näin juuresi pysyy kunnossa. <br />Juuri tarvitsee lämpöisen paikan kasvaakseen, joten hapata taikinaa lämpöisessä. Esim. saunan jälkilämpö on hyvä.Satunnainen vierailijanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4766904137643738292.post-8954321555092268842011-11-12T14:02:30.386+02:002011-11-12T14:02:30.386+02:00Hyvän näköistä! Vuosi ja risat sitten tein myös ru...Hyvän näköistä! Vuosi ja risat sitten tein myös ruisleipää,joka kuulostaa hieman samanlaiselta kuin sinun;tosin juuren jouduin kasvattamaan itse. <br />http://appelsiinejahunajaa.blogspot.com/search/label/leip%C3%A4<br />Nykyään sen sijaan leivon gluteenittomia leipiä...Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4766904137643738292.post-24446733034140375992011-11-12T13:53:23.698+02:002011-11-12T13:53:23.698+02:00LiisaMaalla, oijoi, ihanalta näyttää! Ja hyvä ohje...LiisaMaalla, oijoi, ihanalta näyttää! Ja hyvä ohje. Kyllä tää antaa uskoa, I can do it!Jytishttps://www.blogger.com/profile/00316031814929631508noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4766904137643738292.post-20015669854724296662011-11-12T13:18:21.732+02:002011-11-12T13:18:21.732+02:00Älä lannistu! Mä onnistuin tällä reseptillä:
http...Älä lannistu! Mä onnistuin tällä reseptillä:<br /><br />http://www.lily.fi/juttu/hapan-ruis-muikea-mieliLiisaMaallahttp://www.lily.fi/palsta/kivistossanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4766904137643738292.post-1794297755397703012011-11-12T12:55:59.170+02:002011-11-12T12:55:59.170+02:00Elsi, hehee, mahtavaa!
Ja hei toi sun limppu näy...Elsi, hehee, mahtavaa! <br /><br />Ja hei toi sun limppu näyttää niin hyvältä, otankin siitä oppia ensi kerralla! Kiitos selkeistä ohjeista ja ettei niissä lukenut että jauhoja sopivasti :)Jytishttps://www.blogger.com/profile/00316031814929631508noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4766904137643738292.post-3415817649015701412011-11-12T12:35:37.343+02:002011-11-12T12:35:37.343+02:00Ei oo todellista! Just pari viikkoa sitten tekaisi...Ei oo todellista! Just pari viikkoa sitten tekaisin elämäni ensimmäisen limpun! Tätä on liikenteessä :)<br />http://eebanoma.blogspot.com/2011/10/ruisleipaa.htmlelsihttps://www.blogger.com/profile/06205302083526424782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4766904137643738292.post-36608724910922242472011-11-12T12:30:29.907+02:002011-11-12T12:30:29.907+02:00Kerroin työkaverille projekstista ja hän sanoi &qu...Kerroin työkaverille projekstista ja hän sanoi "älä luovuta, älä luovuta!!" Se paras ruisleipä syntyy kuulemma vaan testaamalla ja tekemällä, eli ehkä ne oikeat mittasuhteet sieltä vielä löytyy.<br /><br />Kaikissa resepteissä luki että "lisää ruisjauhoja kunnes taikina on sopivaa". Just tota mä inhoan. Otan henkilökohtaiseksi haasteeksi selvittää montako desiä se sopiva on :)Jytishttps://www.blogger.com/profile/00316031814929631508noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4766904137643738292.post-41676584366300354902011-11-12T11:59:55.395+02:002011-11-12T11:59:55.395+02:00Toinen erä uunista ulos tuottaa varmasti tulosta ;...Toinen erä uunista ulos tuottaa varmasti tulosta ;-) Minä olen tämän asian kanssa vasta haaveiluasteella.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4766904137643738292.post-57537822396166397402011-11-12T11:54:52.484+02:002011-11-12T11:54:52.484+02:00Oooooh! Ja kyllä se näyttääkin ruisleivältä. Kerro...Oooooh! Ja kyllä se näyttääkin ruisleivältä. Kerropa lisää sit!hetahttps://www.blogger.com/profile/13235930268178136732noreply@blogger.com