Hakemisto

maanantai 18. tammikuuta 2010

Clafuutii eli klafoutis

Kahden nuhjaantuneen omenan surkea, keittiön pöydällä vietetty elämä päättyi loisteliaaseen loppuhuipentumaan: omena-clafoutikseen. Tai kuten Wikipedia kertoo, saattaa se olla myös flognarde. Mutta koska en ole koskaan kuullutkaan flognardesta, puhun kuitenkin clafoutiksesta (kun kerran alkuperäisessäkin ohjeessakin) - ei sekään nyt mikään vanha tuttu ole, mutta jonkinasteisen googlailun seurauksena olen kuitenkin luullakseni selvillä vesillä: kyseessä lienee kirsikka(/hedelmä/marja)paistos, jossa kirsikat(/jne) peitellään pannukakun ja vanukkaan välimuodolla ja ihastellaan lopputulosta jälkiruoka-, kahvi- tai aamiaispöydässä.

IMG_4539

Ohje on napattu nami-nami -blogista, ja se toteuttaa clafoutiksen eestiläisin vivahtein. Olin kirjoittelemassa kaikenlaisia asioita raaka-aineista ja muista, kunnes muistin, että olen kehunut sekä blogia että kohupiim-rahkaa aikaisemminkin, vieläpä aika samanhenkisen kakutuksen yhteydessä. Tyydyttäköön siis toteamaan, että sama pätee edelleen, ja näin on näreet.

IMG_4555

Noudatin ohjetta melkoisen orjallisesti, paitsi viipaloin omenoita vuoan pohjalle ja heitin taikinan päälle (eikä siis toisinpäin). Lopputulos nautittiin keikautettuna. Ja kyä mää sitte taas tykkäsin.

2 kommenttia:

  1. Ooooh, tuohon kohupiim-rahkaan pitää ehdottomasti tutustua! Mulla on pakkasessa vielä yksi rasia äidin puusta poimittuja kirsikoita ja oon miettinyt missä ne pääsisivät tarpeeksi hyvään käyttöön, mutta tää taitaa nyt olla se!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.