Eilen läjä ruokabloggajia kokoontui Helsingin yössä ja tapaamisessa riitti ääntä, naurua, juomia ja burgereillakin oli kokoa :) Kiitos vielä kaikille, olipa hauska nähdä teitä! Ja kun en eilen burgeria tilannut niin tänään sitä sitten tekikin mieli ja kehittelin version jolla myös osallistun kuukauden ruokahaasteeseen!
Haasteen aiheena on tällä kertaa äyriäiset ja nilviäiset mutta tämä on helposti muunneltavissa myös kasvisversioksi kun vaihtaa katkaravut tofuun.
Ja tulipahan muuten hyvää! Erityisesti tuo pihvi (vaikka olikin vähän mureneva) oli tosi herkkua, chilipähkinät sopivat sekaan mainiosti vaikka aluksi mietin että mitenköhän käy.
Thaiburgeri
Pihvit (4-6):
180g katkarapuja
1 dl chilipähkinöitä
lohko kaalia (n. 150g)
1/2 ruukku korianteria
1-2 kananmunaa
1 tl suolaa
Kastike:
2 dl maustamatonta jugurttia
2-3 rkl makeaa chilikastiketta
Lisukkeeksi:
salaattia
kurkkua
1 tl inkivääritahnaa
1 rkl seesamiöljyä
(porkkanaa)
hyvää tuoretta leipää (chapattaa, sämpylää tms)
Jauha tehosekoittimessa sulatetut katkaravut, chilipähkinät, kaali ja korianteri tasaiseksi massaksi. Lisää kananmuna ja suola, sekoita. Muotoile massasta pihvejä ja paista pannulla öljyssä kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean pinnan.
Leikkaa kurkusta pitkiä suikaleita ja pyörittele ne seesamiöljyssä ja inkivääritahnassa. Sekoita jugurtti ja chilikastike keskenään. Ja sitten vaan burgeria kokoamaan. Ja syömään!
Loppukommenttina sanottakoon että vaikka kurkut näyttivät ihanilta, ne eivät imaisseet makua niin paljon kuin olisin toivonut ja tuli mieleen että porkkanaraaste olisi voinut toimia paremmin. Mutta eipä näistäkään jäänyt mitään jäljelle.
Katkarapuhamppis, sellaista pitääkin tehdä. Ilman korianteria, en voi sietää sitä.
VastaaPoistaJa tosiaan oli kiva nähdä!
nams. näyttävät ihan liian herkullisille :P
VastaaPoistaAnna, kiitos :)
VastaaPoistaJa Hanna, ihmeessä testaamaan. Mun mielestä aika usein käytetään lehtipersilijaa jos halutaan korvata korianteri jollain, se voisi toimia. Ja nähdäänpä toistekki!
oli ihana nähdä. nähdään paremmallakin ajalla!
VastaaPoistaVaikuttaa hyvin herkulliselta. Mitä leipää käytit?
VastaaPoistaAri, mulla oli chapattaa, (sellaista jossa oli oliiveja, ei ehkä ihan thai-henkistä..) tykkään rapeakuorisista leivistä burgereissa vaikka syöminen onkin vähän haastavaa. It's all over the face.
VastaaPoistaOnnea kisaan! Thai-burger kuulostaa herkulta.
VastaaPoistaKiitos Okriina!
VastaaPoistaResepti korvamerkitty, kuola valuu.. ONNEA RUOKAHAASTEEN VOITTAJALLE!!
VastaaPoistaKrisu, kiitos!!
VastaaPoistaVitsi olisi niin monta ideaa uudeksi haasteeksi että en osa päättää. Noh, onpahan vielä ilta aikaa pähkäillä..
Suurkiitos loistoreseptistä, kokeiltu on ja hyväksi havaittu! :)
VastaaPoista