sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Belgialainen vohveli


.. näyttää tältä. Ja on todella hyvää! Tuhtia tavaraa. Oikeaoppinen syöntitapa on kuulemma ilman lisukkeita ja mukaan napattuna, pystyy syömään myös pyörällä ajaessa.

Taustalla puolestaan on Bryssel. Reissuni oli niin pikainen että syvempää matkakertomusta ei ole luvassa mutta Belgia vaikutti huomattavasti sympaattisemmalta kuin olin ajatellut. Hienoa arkkitehtuuria, kivoja pieniä kuppiloita ja kahviloita, hurjan hyvää suklaata ja olutta, leppoisaa meininkiä.


Tässä ollaan torilla Antwerpenissä. Tuoksu juustotiskin ja sienitiskin välissä oli huikea!


Ja huikeaa oli myös se että torikojusta pystyi ottamaan annoksen etanoita tai ostereita ja kuohuviiniä. Halvalla. Tai graavilohileipiä valkoviinin kanssa. Tällaista suomalaisiin torikahviloihin.



Kahviloista pakko suositella ketjua Le Pain Quotidien, joka päiväinen leipämme. Leipomo, jonka kaikki tuotteet ovat luomua. Ja kahvilan puolella näistä pääsee sitten nauttimaan. Ketjun ideaan kuuluu että keskellä kahvilaa on iso puinen pöytä jonka ympärillä ruokaillaan. Ja jaetaan leipää.


Suosittu valinta on brunssilla myytävä leipäkori jossa on valikoima leipomon tuoretta leipiä ja erilaisia levitteitä ja hilloja sekä muuta aamupalaa, mehua, munia jne. Myöhästyimme brunssiajasta ja leipäkoria ei enää pystynyt tilaamaan mutta jotain vastaavaa. Yllä pienempi valikoima leipiä, tapenadea, vuohenjuustolevitettä, parmesania, aurinkokuivattuja tomaatteja, melonia ja parmankinkkua.

Alla yksi elämäni parhaista salaateista. Punajuuritahna oli ihanan sitruunaista, hummus taivaallisen kuohkeaa, jopa linssit ja bulgur oli saatu maukkaiksi yrteillä ja sitruunalla ja jollain. Pakko aloittaa tuotekehittelyt, nämä maut haluan pystyä loihtimaan itsekkin.


Ja sai sieltä leivoksiakin.


Yhden kahvilan voisin myös vinkata Antwerpenistä. Caffe Nation. Sanovat että kahvi on parasta huumetta. Paikka on symppis, kiva sisäpiha myös jos haluaa istua ulkona. Ja voin suositella myös teenjuojana, chai latte oli valmistettu oikeasti teestä eikä makusiirapista. Edustalla cafe mocca.


Antwerpenin kujilta löytyy myös paljon kivoja putiikkeja. Kuulemma parempi valikoima kuin Brysselissä. Paikallisen shoppaavat lauantaisin kun eivät arkisin ehdi ja sunnuntaisin kaupat ovat kiinni. Tosin sunnuntaisin leipomot ovat auki. Myös tämän soisin rantautuvan Suomeen.


Niin ja simpukkasesonki. Oih ja voih.

 

Kiitos myös vohvelinsyöjälle, osa kuvista napattu hänen kamerastaan.

5 kommenttia:

  1. Olen niiiiin heikkona noihin vohveleihin - ja simpukoihin ja, ja, ja.... Belgiasta saa omienkin kokemukseni mukaan mutkattoman hyvää ruokaa, Brysselissä tuntuu olevan viihtyisiä bistroja joka kulmalla.

    VastaaPoista
  2. Antwerpen on ihana! Olen tosin ollut siellä vain yhden päivän,kun ajoimme eksän kanssa Amsterdamista Antwerpeniin.

    VastaaPoista
  3. vohvelinsyöjä näyttää aika onnelliselta.

    mulla on brysselin ja antwerpenin reissuista sen verran monta vuotta aikaa, että en oikein muista niistä mitään. näitten kuvien perustella kannattais ilmiselvästi mennä verestämään muistoja.

    VastaaPoista
  4. Oooooo Antwerpen! Tuleepa paljon muistoja mieleen. Olin siellä opiskelijavaihdossa, ja voi kun olikin kivaa! Tuli vaan ehkä syötyä turhan monta noita vohveleita sen puolen vuoden aikana, huh.

    Ihmettelin muuten, että miten belgialaiset tytöt voi olla niin hoikkia, kun niiden eväspaketissa yliopistolla oli aina joku croissant, suklaapatukka ja sipsipussi? Minen ymmärrä.

    VastaaPoista
  5. Heta, no sitä samaa mekin pohdittiin! Syövät kuulemma pienen lounaan. Mahtaa olla pieni.

    Ellu, hän oli :)

    Ja muut, joo voisin kyllä lähteä koska vaan uusiksi minäkin, tykästyin! Ja tosiaan sitä ravintolatarjontaa riittää, afrikkalaisesta libanonilaiseen ja ranskalaisesta turkkilaiseen.

    VastaaPoista