sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Puolukkahalvarahka

Maistoin tätä puolukkarahkaa käydessäni ystävän luona kylässä. Tai maistoin ja maistoin: otin kunnon annoksen ja santsasinkin niin paljon kuin kehtasin - niin hyvää se oli. Ja tänään päätin tehdä sitä keittolounaan jälkiruuaksi kotonakin. Simppeli ohje, mainio maku!


Puolukkahalvarahka (aika iso satsi, riittää monelle syöjälle tai ainakin moneen santsaukseen)

4 dl puolukkasurvosta
1 prk maitorahkaa
1 prk vispikermaa
1 dl sokeria (tuli aika makeaa, voisi olla vähemmänkin)
100 g vaniljanmakuista seesamihalvaa

Vispaa kerma, sekoita joukkoon maitorahka, puolukat ja sokeri. Paloittele halva ja lisää rahkan sekaan. Valmista!

Tykkään halvasta, mutta en ole oikein osannut käyttää sitä. Puolukoiden kanssa se sopii ainakin todella mainiosti. Täälläkin blogissa on muistaakseni vaikka mitä halvareseptejä, pitääkin oikein syventyä. 

Edellämainitun keittolounaan eli paahdetun paprikakeiton ohje löytyy myös täältä: Jytis teki tätä keittoa ensimmäisen kerran jo vuonna 2009. Toimii edelleen! Paahdoin paprikoiden kanssa myös punasipulia, mikä toikin kivaa lisää makua keittoon. Ohje siis täällä.

10 kommenttia:

  1. siis joo, mää tein yhteen aikaan jäädykettä, johon tuli halvaa muistaakseni vaniljajäätelön ja piparimurujen kaveriksi. oli ihanaa, ja uskon, että tää on kans!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun tarjoilemia halvaherkkuja oon syönytkin, ovat olleet hyviä! Muistaakseni jäädykettäkin, ja oli hyvää!

      Poista
  2. Niin täälläkin-tänään illalla blini-illallisen jälkkärinä söimme ystävävierai-demme kanssa samoista aineksista tehtyä jäädykettä. Hyvää oli. Kylmän päälle
    kuumaa karpalokastiketta. Nautinnollista rahkana ja jäädykkeenä. Halvaan en ole vielä tutustunut, täytyypä tehdä uusi tuttavuus.
    Äitiliini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi blinejä! Ja kuumaa karpalokastiketta kylmän jäädykkeen kaverina. Ei voi mennä vikaan! Suosittelen halvaan tutustumista kyllä.

      Poista
  3. Minä olen ihan heikkona kaikkeen, missä on rahkaa. Halvaa en ole koskaan lisännyt joukkoon, mutta pitänee kokeilla :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ollut lapsena oikea vihasuhde rahkaa: inhosin ihan kaikkia rahkajuttuja henkeen ja vereen. Mutta en enää, onneksi.

      Poista
  4. marjarahka ei voi mennä väärin, niin nopeaa ja helppoa saada aikaiseksi jälkiruokaa, ja onneksi sitä rahkaa löytyy laktoosittomanakin!

    VastaaPoista
  5. Ahh rahkast voi tehdä niin pal hyvii jälkiruokii :)

    VastaaPoista
  6. Hyvää oli! Juuri söin eiliseltä jääneet loput välipalaksi. Otin vinkistä vaarin ja laitoin ihan vähän sokeria vaan, sen sijaan halvaa saattoi mennä koko 150 g purkki... :)

    VastaaPoista