torstai 11. huhtikuuta 2013

Kevätretki Tukholmaan

Käytiin Raisun kanssa kevätretkellä Tukholmassa. Mukaan otettiin vanhempainlomailevat puolisot ja vauvat. Kovin keväistä ei Tukholmassa ollut, mutta muuten kaikin puolin ihanaa!

Hotelliin majoittumisen jälkeen suunnattiin ensimmäiseksi Fotografiskaan. Mainio museo, mielenkiintoiset näyttelyt ja myös erittäin kiva ravintola yläkerrassa.


Fotografiskan ravintolassa oli paitsi melkomoiset näkymät merelle, myös isot salaattiannokset. Ja monta syöttötuolia.


Fotografiskan lähellä (pystysuoraa kiviseinää vaan parisataa metriä, tietä pitkin vähän enemmän), on aikaisemminkin hyväksi havaittu kasvisravintola Hermans. Se taisi olla pääasiallinen pyhiinvaelluskohde tällä reissulla, emmekä joutuneet pettymään tarjoiluihinsa. Varsinkin salaattipöydässä oli hirmusen monta herkkua. (Syöttötuoleja oli myös nurkassa iso pino.)


Eikähän tuo kaakkupöytäkään kovin huonolta näyttänyt. Kaikki leivonnaiset olivat myös vegaanisia, ou jee.


Valitsin jälkiruoaksi ananas-kookoskakkua. Maut olivat kohdillaan, mutta minun makuuni pohja oli kyllä aika taikinainen. Muut seurueesta pelasivat korttinsa jotenkin huonosti, eivätkä jaksaneet jälkiruokaa ensinkään.


Käytiin myös fiilistelemässä Café Stringissä. Sehän on sikäli legendaarinen paikka, että siellä sai edellisellä reissullamme alkunsa ajatus muinaisen Bellyn muinaisesta aamiaisklubista. Ei toki minun päässäni, mutta erään legendaarisen klubijärjestäjän. Stringissä on tarjolla vegaanisiakin herkkuja, kuten kuvan kookospallo, soijalatte ja mustikkapaistos. Syöttötuoleja oli ainakin yksi.


Vauvojen takia iltariennot jäivät aika vähäisiksi. Haettiin kuitenkin hotelliin iltapalaksi take away -sushia, joka oli ihan todella hyvää. Kattauksesta vastasi porukan insinööri.


Siinäpä ehkä tärkeimmät herkuttelut. Pari kivaa kauppaa koluttiin, Retro.etc:stä ostettiin vauvoille ihanimmat lautaset ja Saltån kaupasta melkein kaura- ja ohraryynejä ihan vaan pakkaustensa takia. Mielessä oli ollut käynti joissain lastenvaateputiikiessa, mutta ehkä ensi kerralla. Siihen asti täytyy tyytyä siihen selitykseen, että Mini Rodinit on pesussa.


Sattuneesta syystä Heta pesueineen ei päässyt retkelle mukaan, mutta lupasin, että tästä tulee jokakeväinen perinne. Saattaa kyllä olla, että loppukesästä täytyy jo käydä pyörähtämässä Södermalmilla uuemman kerran! Sen verran mukavasti reissu sujui laivamatkoineen kaikkineen. Ja pieni maisemanvaihdos tekee aina hyvää.

11 kommenttia:

 1. Voih! Tukholmassa kaikki on paremmin! Mä niiii-in lähden mukaan jo loppukesästä. Ehdottomasti kuitenkin viimeistään ensi keväänä! Mutta ei kyllä pysty odottamaan. Eikä näemmä pidättelemään huutomerkkejäkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aihe selkeästi vaatii huutomerkkejä! ja seuraavan retken ajankohdan haarukointia!

   Poista
 2. Kyllä herkkukoukkulaiset aina herkkujen äärelle löytää! Kivalta näytti ja aurinkoiselta. Vappuretkeä ootellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sanoisin, että keskeisintä osaamisaluetta on herkkujen löytäminen. eiköhän vappuretkelläkin saada suut makiaksi!

   Poista
 3. Fotografiska oli viimeksi meidänkin listalla, mutta ei ehditty. Houkuttelevalta kyllä näyttää.
  Tukholma on myös ihan ässä kirppiskaupunki. Aina löydetty monenmoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai joo, kirppikset. muutama tuli vastaan, mutta rattaiden kanssa ei päästy sisään. ensi kerralla täytyy karata itselliselle kirppiskierrokselle!

   Poista
  2. viimeistään kesällä sinne, mistä matkaseuraa? :)

   Poista
  3. Löytyisköhän seuraa tästä matkan varrelta...? :)

   Poista
 4. Cafe String! Hehee! Voi että, niin näyttää kyllä kivalta ja hyvältä kaikki. Toi eka kuva on aivan mainio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stringissä kaikki hyvin, mikään ei ollu muuttunu! Ja tuota ekaa kuvaa en luonnollisestikaan ottanu minä...

   Poista
 5. Jee Tukholma, jee Fotografiska ja eritys-jee se kiviseinän kiipeäminen lastenrattaiden kanssa. Eikä ees päädytty noin kivaan pakaan kuin Hermans, höh! Mut tulipahan kiivettyä.

  VastaaPoista