perjantai 19. huhtikuuta 2013

Sitruunainen parsakaalikeitto


No siellä se höyryää, ihan hirmuisen hyvä keitto. Parsakaali ja sitruuna ovat todella mainio parivaljakko, tätä en ole aiemmin tajunnutkaan. Ennen kuin Kulinaarimurulan Jaana siitä vinkkasi, ja alkuperäinen resepti puolestaan on Prinsessakeittiöstä, sinne syvä niiaus täältäkin. Kelpaisi tarjota vähän hienommissakin juhlissa. Tai esim äitienpäivämenun alkukeittona. Tai ihan vaan torstai-illan piristyksenä. Hyvää!


Sitruunainen parsakaalikeitto

2-4 salottisipulia koon mukaan
1 valkosipulinkynsiöljyä
1 tl kuivattua meiramia (unohtui)
800 g parsakaalia
1,5 l kanalientä (käytin kasvislientä, sitä omaa!)
1 rkl hunajaa (unohtui tääkin, heh)
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan puristettu mehu
2 dl kuohukermaa (ja tää unohtui kauppaan, mutta kotoa löytyi ranskankermaa, sopi hyvin!)
(suolaa)

Pilko sipulit ja kuullota öljyssä kattilassa. Leikkaa parsakaali paloiksi ja lisää kattilaan. Pyörittele hetki ja kaada kasvisliemi päälle. Keitä kunnes parsa on pehmeää. Survo sauvasekottimella soseeksi. Lisää sitruunankuoriraaste, sitruunamehu ja kerma. Kiehauta vielä nopeasti. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.




3 kommenttia:

  1. Jee, sitruunaista keittoa täälläkin! Se on kevät ny!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, mainiolta näyttää tuo sunkin soppa! Joo, kevät!!

      Poista