lauantai 31. elokuuta 2013

Mokkapalat, muffinsseina


Koulumyyjäisten klassikko, mokkapalat. Tuli mieleen, että eipä ole tullut mokkapaloja vastaan ikinä muualla kuin Suomessa, onko kyseessä siis kansallisherkku?





Vaniljaiset mokkapalat (10 muffinssia)
(Ohje: Syömään! Kotiruokien parhaat s.272)

110g voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3,25 dl vehnäjauhoja
1 tl (reilu) leivinjauhetta
3 rkl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa

Kuorrutus:
3 rkl vahvaa kahvia
50g voita
2 dl tomusokeria
1,5 rkl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
nonparelleja

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne, vaahto, rasva ja maito. Jaa seos muffinssivuokiin (voit laittaa vuoat muffinssipellin koloihin niin pysyvät ainakin muodossaan) ja paista keskitasolla n. 25 minuuttia.

Tee kuorrutus pohjan kypsyessä. Sulata voi ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lorauta kahvi sulaneeseen voihin ja sekoita neste kuivien aineiden kanssa. Jos on liian tiukkaa, lisää kahvia. Levitä kuorrute kuumien muffinssien päälle, koristele nonparelleilla ja jos maltat, viilennä jääkaapissa.
 


20 kommenttia:

  1. Minä opin mokkapalat aikanaan Ruotsissa kesätöissä. Eli todistettavasti myös ruotsalaiset tuntevat "mockarutor"! :-) Kiva idis laittaa ne muffineiksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, no mä mietinkin voisiko nää olla Ruotsista lähtöisin! Tai siis alkuperä mulle edelleen mysteeri, mutta hyvä tietää että sielläkin nämä tunnetaan.

      Poista
  2. Ei oo totta, kuinka yksinkertaisen mahtava ja kekseliäs idea! Kauniita ovat kans.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, ohje oli siis ihan perinteisille mokkapaloille mutta siinä oli maininta että voi paistaa myös muffinsseina, niin testasin ja kannatti kyllä! Puolitin alkuperäisen ohjeen ainesmäärät, eli tuplana toi niin saa pellillisen perinteisiä mokkapaloja. Mustakin nää on nättejä, strösselit on kyllä nerokas keksintö :)

      Poista
  3. Onpas kiva idea! Mokkapalat kuuluvat meidän juhlapöytään melkein aina. Ensi kerralla kokeilen muffineina. Kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä! Ja kiva kuulla että on vakio juhlaherkku, itse olin ihan unohtanut mokkapalojen olemassaolon.

      Poista
  4. Super söpöjä ja kauniita. Miten mahtava idea yhdistää kaksi huippua yhdeksi - suklaamuffinit ja mockarutor :)

    VastaaPoista
  5. Kyllä ne ovat suomalainen kansallisherkku :) Minä olen tehnyt niitä ensimmäisiä kertoja joskus 60-luvulla (wanha käpy, siis). Tehtiin aina iso satsi kerralla ja laitettiin osa pakastimeen. Ihan ohuiksi leivoittuina nuo sulavat pakkasesta syöntikelpoisiksi tosi nopeasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei! Pitääkin tiedustella tutuilta wanhoila kävyiltä, löytyykö vastaavia muistikuvia :)

      Poista
  6. ihanoita muffinssivuokia! mistämistämistä? (ja siis hirmunen mokkapalahimo tuli tästä myös, kiitti vaan.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ne on Berliinistä sieltä maailman ihanimmasta leivontatarvikeliikkeestä, Cakevillestä. Mut varmaan löytyisi täältäkin jostain alan mestasta. Tai sit voidaan tilailla kimpassa netistä. Mut joo, kivaa vaihtelua perusvuokiin!

      Poista
  7. upean dramaattinen tuo vimppa kuva. Loistomuffinssi-idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) musta tuntuu että ihan sama mitä kuvaa mustaa vasten niin näyttää hyvältä, tällä metodilla saisi aika dramaattisen ruokablogin aikaan!

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Uuuuups, joo, kyllähän sitäkin vähän tulee, menen lisäämään reseptiin. Hyvä kun huomasit!

      Poista
  9. Ruotsissa kulkevat myös nimellä "kärleksmums" :)

    VastaaPoista
  10. Hih. Ja Porissa nimellä Masaliisa.

    VastaaPoista