maanantai 2. syyskuuta 2013

Kerällä

Joko saa puhua syksystä? Kalenterin mukaan ainakin, joten hyvää syyskuuta vain!

Vaikka hankinta tuli tehtyä jo elokuun puolella, uskaltaisin väittää, ettei yksi syksyn kivoimmista - ellei jopa kaikkein kivoin - neulekirja on tässä: Kerällä!

 Kyseessä on siis ihanan lankakauppa Kerän toisen omistajan, Jonnan kirja. Kävin ostamassa kirjan suoraan tekijältään eräänä aurinkoisena elokuun lauantaina, kun olin Tampereella juhlimassa ystävien häitä. Kerässä oli juuri silloin neuletapaaminen: pieni kauppa oli täynnä neulojia, hyllyt pursuilivat ihania lankoja ja sitten vielä tämä kirja. Oi! Muutenkin Tampere on muuttunut niin paljon, parempaan suuntaan. Se on jotenkin paljon eläväisempi kuin vielä seitsemisen vuotta sitten, kun opiskelin kaupungissa.

Mutta siihen kirjaan. Se on ihana ja inspiroiva! Jutut ovat simppeleitä, kuvat todella kauniita. Tätä kirjaa selatessa muistaa taas, kuinka yksinkertainen on kaikkein kauneinta. Ja harmaa, hih. Kirjan innoittamana pistin jälleen yhden Baktuksen puikoille, kahdessa harmaan sävyssä.

 Vaikka mitä pitää kirjan ohjeilla kokeilla: hiilenharmaa villatakki, turbaanipipo, tilkkupeitto... ja varmaan ne 42 muutakin käsityötä.

Vahvasti näyttää siltä, että syyskuun illat tulee vietettyä sohvannurkassa kudin kädessä. Parasta!

14 kommenttia:

 1. Voitaisko me jossain välissä treffata jossain Herttoniemen kadulla niin, että mä saisin viisi minuuttia selata tuota?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lokakuun alusta alkaen voit selata kirjaa Herttoniemessä myös sisätiloissa. Voisin kirjaa heilutellen huijata sut juomaan kahvia kanssani.

   Poista
  2. tunnetteko te? cool! (vai onko tämä ovela juoni tutustua liinaan? cool!)

   Poista
  3. Tunnemme niin hyvin, kuin internetitse voi ihmisen tuntea. :D
   Eli ehkä enemmän tuota jälkimmäistä sit kuitenkin.

   Poista
  4. Ja tuleeko tästä kilpailu, kuka pääsee Liinan kanssa kahville?! Mitä jos mentäis vaan kaikki joku kerta sinne neulontakerhoon?

   Poista
  5. Saanko kutsua itseni neulontakerhoon?!?

   Poista
  6. Miksi huomaan tämän vasta nyt? Oletteko yhä täällä? Milloin juodaan kahvia? Minä juon taas kahvia ja tapaisin teidät mielelläni!

   Poista
 2. Moikka Heta!

  Mää olin siellä neulomassa, ja vasta myöhemmin kuulin Jonnalta sen olleen sinä, joka vierailit siellä silloin! Harmittaa, etten hoksannut, olisin tullut sanomaan käsipäivää :) Tosin enhän ole tietty sinua koskaan nähnyt, jotta oisin voinut arvata. Mutta sivuttiin siis toisiamme, melkein :) Harmaa on kyllä hiipinyt omaan suosikkiväripalettiin mullakin, nyt on tosiaan huomannut, että se sopii ihan kaiken kanssa. Harmaa on mun uusi musta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooo, olispa ollut hauska tavata! Mä tosiaan vaan pyörähdin siellä, kun oli minuuttiaikataulu ja kiire häihin plus meidän tättähäärä mukana. Joskus tuun vielä ajan kanssa neulomaan. Ehkä sitten nähdään!

   Ai niin, sun esikoinen on mun kuopuksen kaima! Yksi päivä asian hoksasin, vaikka olisihan se toki ollut pääteltävissä aiemminkin, mutta en vaan ollut älynnyt!

   Harmaa todella on uusi musta.   Poista
  2. Ehdottomasti tavataan, kun seuraavaksi tuut! Huikkaa, jos muistat! Ja onpa aika ihanaa, että teillä on ihananniminen kuopus <3 Heikäläisiä on muutamia nyt alkanut tulla vastaan, saas nähdä onko koulussa monta, niinkuin aikoinaan meidän luokalla ne neljä Mikkoa :D

   Poista
 3. määki ostin ja määki tykkäsin! alotan ehkä turbaanista, ja sen pellavapaidan haluan kans. ja villapaidan.

  VastaaPoista
 4. Sain omani tänään ja ratkean!
  Liukuväriviltti ja ragalanpaita. Noin alkuun.

  VastaaPoista