keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Paprikahummus




Tämän blogin pitkäaikaiset ystävät mahdollisesti jo tietävätkin että pidän tahnoista. Oikein todella paljon. Yllättävän moni kasvis/juures/kala/juusto on tahnamuodossa varsin oivallinen. Ja tahnoja taas voi hyödyntää leivissä, wrapeissä, salaateissa, piirakoissa. Mielikuvitus taas koetuksella.

Tällä kertaa sauvasekoitin surrutteli paprikahummusta. Ohje on peräisin Chocochili-blogista. Testimaistaja sanoi, "tosi paprikaista". Oli se, eli paprikan ystäville oivaa tahnaa.

Paprikahummus

2 (suippo)paprikaa
1 tlk kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
kylmäpuristettua oliiviöljyä
suolaa

Leikkaa paprikat puoliksi ja laita ne uunipellille kuori ylöspäin. Paahda paprikoita grillivastuksen alla 250 asteessa kunnes kuori alkaa mustua (n. 10 minuuttia). Siirrä paprikat kannelliseen rasiaan ja anna jäähtyä (rasiaan kerääntyvä kosteus helpottaa kuoren irrottamista). Kuori paprikat.
Huuhtele ja valuta kikherneet. Soseuta kikherneet, paprikat ja valkosipulinkynsi sauvasekoittimella. Lisää oliiviöljyä, kunnes hummuksen koostumus on sopiva. Mausta suolalla.



Ja kiitos ystävälle, joka toi mulle hurjan hienon pöllö-keittiöliinan Ruotsista! Voi keittiöliinat, voisin omistaa niitä sata.

4 kommenttia:

  1. Paprikahummus on tosi hyvää,itsekin tulee usein sellaista tehtyä,samoin kuin paprikatahiniakin:)

    VastaaPoista
  2. Onpa pirtsakanväristä tahnaa ja mikä i h a n a pöllökuvioinen pöytäliina, ihana kerrassaan! :)

    Nimim. uunituore lukija/ pöllöihin hurahtanut ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, täällä kanssa pöllökuosit ovat jostain syystä vallanneet kämppää enemmänkin. Ja tervetuloa Herkun ja Koukun pariin!

      Poista