keskiviikko 5. elokuuta 2009
Sirkka-mummon vaniljakiisseli
Sirkka-mummo taitaa monet herkut mutta tää on mun ehdoton lemppari, vihdoin muistin pyytää reseptin itsellenikin. Helppo ja nopea! Pohjanmaalla tätä nautitaan mansikkahillon tai tuoreiden mansikoiden kanssa, toimi myös vadelmien kera. Voisi muuten olla kookosmaitoon tehtynä myös aikas hyvää!
Vaniljakiisseli (kahdelle herkuttelijalle)
5 dl maitoa
1 kananmuna
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
1 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
ripaus suolaa
Riko kananmuna ja sekoita siihen tilkka vettä sekä perunajauhot. Yhdistä seos kylmään maitoon ja siirrä liedelle. Lisää aavistus suolaa, sokeri ja vaniljauute. Lämmitä koko ajan vispaten ja anna pulpahtaa. Tarjoile hieman jäähtyneenä hillon/marjojen kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mummujen, mummojen ja mammojen reseptit kannattaa pyytää ajoissa. Onneksi tein niin oman isoäitini, mammani, kohdalla. nyt minulla on tallella hänen pipari- ja kanelikorppureseptinsä, vaikka rakas mamma siirtyi jo autuaammille leivontamaille.
VastaaPoistaOoo, mä haluan testata tätä asap!
VastaaPoistaMä en ehtinyt pyytää mummuiltani reseptejä, mutta haaveilen vähän olevani itse joskus mummo, joka muistetaan porkkanakakusta, hih.
Joo, itseasiassa mun mummot ovat myös siirtyneet yläkerran ompelu/kokkikerhoon, mutta avopuolison Sirkka-mummolta yritän nyt kerätä kaikki parhaat reseptit jotta perinteet jatkuisivat. Olen jo Sirkalta pyytänyt rieskan leipomisoppituntia, sitä sitten seuraavaksi :)
VastaaPoistaJa Hertta, tuossahan olisi mainio ruokahaaste-aihe! Mistä ruuasta haluat tulla muistetuksi? Porkkanakakkumummo kuulostaa just hyvältä!
tajusin juuri, että aikalailla tämäntyylistä vanukasta olen tehnyt muffinssien täytteeksi. olen kokeillut nesteeksi sekä kookosmaitoa että (tuorepuristettua) appelsiinimehua, ja molemmista tuli herkkua. kananmunaa en käyttänyt, ja perunajauhon sijaan laitoin maissitärkkelystä. loputtomat muuntelumahdollisuudet, nam!
VastaaPoistaKokeiltiin tätä perheen jälkiruuaksi tänään. Kiitoksia! Hyvää on ja helppo miehenkin tehdä =)
VastaaPoistaSuorama, kiva kuulla! Go Sirkka-mummo :)
VastaaPoistaKiitokset hyvästä reseptistä, tuli testattua kerroskiisselissä:D
VastaaPoistaSuklaavanilja, kiva kuulla! Tää on kyllä niin luottoresepti ettei paremmasta väliä :)
VastaaPoistaKiisseli sopii hyvin myös täytekakun täytteeksi. Oli hyvä ohje!:)
VastaaPoistaRiikkaroosa, mainio idea! Eipä tainnut Sirkka-mummo arvata kuinka moneen keittiöön ja minne kaikkialle hänen kiisselinsä päätyykään :)
VastaaPoistaTämä on kyllä aivan paras vaniljakiisselin ohje, todella hyvää! Jopa nirsot lapsetkin syö :)
VastaaPoistaJa tämä on muuten tosi hyvää evästä myös silloin kun ollaan lentsussa, eikä oikein mikään maistuis (lapsillekaan). Sopivan "miedon" makuista ja kun tosiaan vielä tarjoaa hieman lämpimänä, niin aaa ku tekee hyvää :)
Kiitos!
Heh, mua niin hymyilyttää tän reseptin suosio, tuntuu että ihmiset löytää tän aina vaan vaikka postaamisesta on kaksi ja puoli vuotta. Mutta kiva kuulla että maistuu (pienille nirsoillekkin)!
VastaaPoistaKiitos Jytis ja Sirkka-mummo
VastaaPoistaTuli paras kiisseli ikinä.
Pitää tehdä huomenna lisää.
J-P
Mainiota! Joo!
PoistaHelppoa ja herkullista!
VastaaPoistaKokemuksen kautta syntyy parhaat reseptit. Toistamiseen on kiisseli tekeillä, tällä kertaa kruunaa loistavan aterian ;)
Omalta mummolta saatu suolaiset reseptit, eritoten karjalanpiirakat ja paisti sekä pomminvarma täytekakkuohje...
Kiva että maistuu sielläkin! Ja sukuresepteissä on vielä oma nostalgiaripauksensa joka viimeistelee koko homman :)
PoistaEtsin vaniljakiisseli reseptiä kun tein itselleni yhen hengen omena-kaurapaistosta, niin halusin kaveriksi jotain kiisseliä. Tämä ohje löytyi sattumalta ja kun ei ollut mikään jätti-iso annos niin päätin kokeilla koska ohje oli tosi selkeä ja helppo. Kiitos siitä! =)
VastaaPoistaHei toihan on hyvä idea, siis omena-kaurapaistoksen kaveriksi tehdä tätä. Minä ja Sirkka-mummo kiitämme kiitoksista :)
PoistaBaskaa
VastaaPoistaNamnam! Miehen ajattelin yllättää pitkän työpäivän jälkeen tällä. Hyvää on, tiedä sitten riittääkö miehelle ;)
VastaaPoistatodella herkullista! KIITOS SIRKKA!
VastaaPoistaVälitetään kiitokset!
PoistaIhan kiva resepti! Harmi vaan et pulpahti niin julmasti et liesi ja lattia täynnä tuotetta. Siinä sitte varti siivouksen jälkeen tuli hyvä kastike jäätyneiden vattujen päälle. Ens kerral vois nostaa vähän aikasemmi liedelt ku alkaa pulpahtaa. Nyt kädet kylmää vetee ku ei hirvee kylmää ollu vanilja soppa pulpahtaessaa hanskoille.
VastaaPoistaAutsh! Hyvä jos jäi kuitenkin jotain syötävääkin ja kädetkin vielä tallella. Vaarallista puuhaa tämä kokkaaminen.
PoistaKyllä kiisseliä pitää keittää miedolla lämmöllä väh. 3-5 min. ja sitten perunajauho kylmään maitotilkkaan sekoitettuna ohuena nauhana ja vispaten sekaan..muuten kananmuna jää raa-aksi ja sen kyllä maistaa.Löytäisipä vielä jostain aitoa vaniljasokeria :)
VastaaPoista