Iso kiitos vielä kaikille jotka äänestitte vaniljaista kirsikkapiirakkaamme kesä-heinäkuun ruokahaasteessa! Ja toki kiitos myös muille osallistujille tiukasta kilpailusta ja mahtavista resepteistä! On ilo ja kunnia olla järjestämässä elokuun ruokahaastetta, ja tässä se tulee:
Elokuun ruokahaaste: Luonnon antimet
Luonnosta löytyy tällä hetkellä vaikka mitä mahtavaa syötäväksi soveltuvaa. Siispä haasteruuan pääraaka-aineen tulee olla sellainen joka kasvaa villinä luonnossa! Luonto tarjoaa mm. marjoja, hedelmiä, syötäviä kasveja ja kukkia, sieniäkin on jo nähty. Toki voi lähteä ongelle ja katsoa mitä vesistö tarjoaa. Luontoretki kutsuu bloggaajia!
Kuvat ovat luonnossa.net -sivustolta josta löytyy myös paljon hyödyllistä tietoa aiheeseen liittyen.
Osallistuminen
Ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt (blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi). Osallistua voi vain yhdellä ruoalla per blogi. Ruoka voi olla suolainen tai makea, välipala tai juoma, pääasia että on hyvää!
Jos haasteruoan resepti ei ole osallistujan oma viritelmä, on postauksessa kohteliasta ilmoittaa ohjeen alkuperä.
Haasteruoka tulee postata 1.-24.8.2009 välisenä aikana.
Haasteeseen osallistutaan ilmoittamalla haastepostauksen URL tämän jutun kommenttilootaan.
Ilmoittautuminen päättyy 24.8.2009 klo 24:00 jolloin haastepostausten osoitteiden on oltava tiedossamme.
Elokuun ruokahaasteen järjestäjinä jääväämme Herkku ja Koukku -tiimin neidot kilpailusta sekä varsinaisesta äänestyksestä.
Äänestys
Haasteeseen määräaikaan mennessä ilmoitetut postaukset julkistetaan 25.8.2009 jolloin alkaa myös äänestys. Äänestystapa ilmoitetaan haastepostausten julkistamisen yhteydessä.
Äänestysaika päättyy 30.8.2009 klo 24:00.
Jos äänestyksen päättyessä useammalla postauksella on yhtä korkea äänimäärä, valitsee onnetar voittajan.
Elokuun ruokahaasteen voittaja julkistetaan 31.8.2009.
Syyskuun ruokahaaste
Elokuun 2009 ruokahaasteen voittaja järjestää syyskuun 2009 ruokahaasteen. Aiheen valinta, säännöt ja aikataulu ovat hänen päätettävissään.
Jännityksellä jäämme odottamaan mitä kaikkea luonnon antimista syntyykään!
onnittelut hienosta voitosta!
VastaaPoistamukava ja ajankohtainen haasteaihe. jos nyt sitten tekisi kallioimarrevodkaa :D
Kiitos!
VastaaPoistaHehee, joo alkoholihaaste olisi muuten ollut myös hyvä :) Mutta innolla odotan mitä keksitte!
Yksi kirsikkapiirakan äänestäjä onnittelee voittajaa. :)
VastaaPoistaJa mainio haaste. Jotain tällaista toivoinkin. Pitääkö pääraaka-aineen olla omin käsin luonnosta noudettu vai kelpaako esim. jonkun toisen ampuma hirvi tai kalastama kala?
Onnittelut hienosta voitosta! Tosi kivan aiheen heititte, täytyy alkaa tuumailla...
VastaaPoistaNo kiitos!! Mukavaa että aihe inspiroi :)
VastaaPoistaRaaka-aineen ei tarvitse olla omin käsin luonnosta kerätty/pyydystetty, mutta pääasia on että raaka-aine on tosiaan sellainen joka kasvaa villinä luonnossa, eli jokaisella olisi mahdollisuus raaka-ainetta luonnosta löytää.
Ja sellainen tarkennus vielä, "pääraaka-aine" on ehkä vähän tulkinnan varainen termi, mutta luonnosta saadun raaka-aineen tulisi olla haasteruuassa merkittävässä osassa.
Jännä kyllä nähdä minkälaisia herkkuja luonnon antimista syntyykään!
Äijäruokalakin onnittelee voitosta.
VastaaPoistaHmm, sain plantaasilta juuri daikonin ja tuolla ulkona on Helsingin kuuluisa villikaniongelma... Ei, a) minusta ei olisi siihen, b) se on kiellettyä.
Mulla on idea :)
Kiitos Ari, heh joo pitäkää Suomen laki ja Jokamiehenoikeudet mielessä kun lähdette haastetta toteuttamaan :)
VastaaPoistaOsallistun suklaa-mustaherukkabriossillani :)!!
VastaaPoistahttp://tuulentupa.blogspot.com/2009/08/suklaa-mustaherukkabriossi.html
Aurinkotuuli, kuulostaa aivan ihanalta! Tervetuloa mukaan kisaan!
VastaaPoistaMulla olisi muuten sellainen kaino ehdotus, että seuraavan haasteeseen lisätään sääntöihin ohje siitä miten tehdään linkki omaan haastevastaukseen.
VastaaPoistaEhkä tämä on turhaa atk-hörhöilyä, mutta se ei ole vaikeaa ja se helpottaa lukijoiden elämää.
Tässä ohje blogspotin tapaan:
<a href="http://www.esa.int/">European Space Agency</a>
Tämä synnyttää linkin European Space Agency.
ESA:n otin linkkikohteeksi, koska se on suomalaisen ruokablogauksen suhteen varsin neutraali järjestö.
Lisättäköön, että tuon linkityksen ei pidä, ainakaan minusta, olla vaatimus vaan suositus.
VastaaPoistaKiitos ohjeistuksesta Ari!! En ole tiennyt miten tuon html(??) koodi laitetaan. Alan käyttää sitä!!
VastaaPoistaari, erittäin hyvä huomio! suoran linkin tekeminen helpottaa tosiaan kovasti kilpailuvastausten seuraamista.
VastaaPoistaOnnittelut myös Pokelasta , olin läsnä kun tämä herkullinen kakku tuli tehty, voitto tuli oikean paikka :)
VastaaPoistaOsallistun kisaan mehulla/ tiivistella mikä ei ole kovin monelle tuttu . Ohjeen löysin vahingossa googletamalla.
www.greatanne.blogspot.com/2009/07/louhisaaren-juoma-tai-marskin-juoma.html
Anteeksi, jostain syystä en saanut toimimaan suora linkkiä , vaikka tein Arin ohjeitten mukaan :(
VastaaPoistaKokeillaanpa ohjetta:
VastaaPoistaEnsin ilman protokollaa:
Louhisaaren juoma- mustsöstra lehest siirup
Ja sitten protokollan kanssa:
Louhisaaren juoma- mustsöstra lehest siirup
Kun jätin pois protokollan (eli "http://"-osan) niin google rikkoi linkin, mutta kun kirjoitin käsin http://-mukaan niin linkki toimii.
VastaaPoistaEli ohjeessani on ainakin se vika, että en älynnyt korostaa sitä, että tuo http:// pitää olla linkissä mukana.
Muuta vikaa en keksi ohjeestani.
Loistava haaste! Meidän vastineemme haasteelle on kantarelli-linssikeitto, joka löytyy täältä:
VastaaPoistaKantarelli-linssikeitto
Jesjes, lisää kisaajia ja toimivia linkkejä :) Tervetuloa mukaan!
VastaaPoistaVellipoika ilmoittautuu kisaan ja näprää hooteeämmällät kieli keskellä suuta:
VastaaPoistaSahramikanttarellit ja paistettuja ahvenia
Vellipoika, todella herkullisen näköinen ateria, tervetuloa kisaan! Ja mahtava kipparilakki :)
VastaaPoistaAnzkun kauha osallistuu myös ja jännittyneenä yrittää saada linkinkin onnistumaan...
VastaaPoistaKarpalo-valkosuklaamuffinssit
Kirsikka Pata kattilaa rakastaa -blogista heittäytyy mukaan Yorkshiren vanukkaillaan katajanmarjaliemessä.
VastaaPoistaPäivän annoksena haasteeseen tarjoillaan Mustikka-halvatorttua.
VastaaPoistaUi mitä marjaherkkuja! Haasteruuat rekisteröity, nam.
VastaaPoistaÄijäruokalassa syötiin kuhaa kanttarellikastikkeessa.
VastaaPoistaAri, ei tullut sitten citykania :) Tosi hyvältä vaikuttaa, tervetuloa mukaan!
VastaaPoistaKanit jäivät kirmaamaan rauhassa. Kantarellien suosio raaka-aineena hymyilyttää, mutta ovathan ne todella hyviä!
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaHieno haaste ja pisti miettimään mitä kaikkea luonnosta voikaan saada :) Tässä Fakta & Farfallen haasteruoka:
VastaaPoistaCeviche punaherukoilla
Kantarellit ja marjat näyttävät tosiaan nousseen suosikeiksi :) Fakta ja Farfalle, tervetuloa mukaan!
VastaaPoistaKiitos! Kivaa osallistua :) Meillä jäi huimasti marjoja yli eli pitää tehdä joku piirakka..pohdittiin aluksi juuri marjaisaa piirakkaa, mutta kalaa oli kokeiltava edes kerran kesässä. Täytyy siis tosiaan myöntää, ettei ollut itse pyydystetty vaan poimimme kalan Hakaniemen Hallista. Tammisaaresta oli kuulemma kalastettu :)
VastaaPoistaOsallistun mukavan haasteen innoittamana!
VastaaPoistaHillamisussa yhdistyvät pohjoisen luonnon antimet ja italialainen keittiö: molemmat hienoja juttuja :).
Hillamisu
Reija, hyvin houkuttelevalta kuulostaa, onnea kisaan!
VastaaPoistatäältä tulee Sillä Sipulin ehdokas: savustettu tyrnihunajasiika
VastaaPoistaMerituuli, wau, mahtava kattaus luonnon antimia joka lähtöön teidän lautasella! Tervetuloa mukaan kisailemaan!
VastaaPoistaIhana aihe tämän kuun haasteruoalla! Sepä innoitti minutkin ottamaan osaa seuraavanlaisella kyökin antimellani: Mustikkarisotto Grignolino d'Astilla
VastaaPoistaSitruunainen, hyvin jännittävälta kuulostaa! Tervetuloa mukaan!
VastaaPoistaKulinaarimurulasta tullaan mukaan sienimuffinsseilla.
VastaaPoistaVälispiikki, juu vielä ehtii, tervetuloa mukaan!
VastaaPoistaKatsotaan tuleeko vielä viimeisten tuntien aikana lisääkin haastajia.. Aika komea kattaus kyllä jo koossa!
Myöhäinen lintu ehtii, vaikka myöhäinen onkin. :)
VastaaPoistaKetsuppila osallistuu (pitkästä aikaa) haasteeseen helsinkiläis-sipoolaisella sieniasialla.
Ketsuppi, tervetuloa ja onnea kisaan!
VastaaPoistaOsallistunpas minäkin viime tingassa fennoanglistisella hirvenpaistillani:
VastaaPoistahttp://kitchen.cabal.fi/2009/08/fennoanglisgallistinen-yhtyminen.html
Pekka, tervetuloa, viimeinen paisti uunista ulos! Vielä kun tämä insinööri saa äänestyskojeen tehtyä niin kohta päästään äänestämään!
VastaaPoistaVoi apua, huomasin tämän ihan mahtavan ruokahaasteen vasta tänään :/. Kilpaan ei taida päästä mukaan jälki-ilmoittautumalla?
VastaaPoista.riikkis
Riikkis, ikävä kyllä määräajan päätyttyä ei enää pääse kisailemaan, mutta uusi ruokahaaste käynnistyy jo 1.9. joten sitten mukaan vaan!
VastaaPoista