Tässä blogissa on aiemminkin ollut puhetta aliarvostetuista ruuista sekä jälkkäreistä ja mielestäni kesäkeitto on yksi sellainen. Nuoruudessa se aiheutti itsellekkin kauhunväreitä, mutta nykyisin maistuu! Reseptejä on niin monia kuin tekijöitäkin, me äidin kanssa mukailtiin Marianne Kiskolan Koti -keittokirjan ohjetta. Aikaisemmin kesällä söin asuintoverin mummolassa kesäkeittoa ja siinä kun vuolaasti kehuin keittoa selvisi mummon salainen ase, kunnon pala Koskenlaskija-juustoa! Suosittelen testaamaan!
Kesäkeitto
4 porkkanaa
5 perunaa
1 kukkakaali
2 dl tuoreita herneitä
8 dl maitoa (luomu- tai kauramaitoa)
1/2 l vettä
2 rkl vehnäjauhoja (myös riisijauho käy)
2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1 rkl voita tai margariinia
tuoretta ruohosipulia ja/tai tilliä
Puhdista ja paloittele vihannekset. Kiehauta vesi, lisää suola, sokeri ja kaikki kasvikset. Kun kasvikset ovat lähes kypsiä, lisää maidosta 6 dl. Sekoita jäljelle jääneeseen maitoon jauhot ja lisää varovasti keittoon. Ennen tarjoilua tipauta nokare voita keittoon ja silppua pinnalle tuoretta ruohosipulia ja tilliä.
Ei kommentteja: