lauantai 11. heinäkuuta 2009

Tokion makuelämyksiä

Tokiossa ruoka, juoma ja herkut olivat todellakin elämyksiä, ainakin kun löysi oikeat paikat. Ja oikea paikka mennä syömään on izakaya-ravintola. Näissä ravintoloissa paikalliset istuvat iltaa, pieniä ruoka-annoksia pitkin iltaa tilaillen ja olutta/sakea/luumuviiniä juoden. Tällaisen paikan tunnistaa paikallisista asiakkaista, kovasta puheensorinasta, hieman humaltuneesta hihittelystä ja hyvistä tuoksuista.

Tässä yksi esimerkki, yrteissä paistettuja perunan ja kurpitsan paloja dipillä, vihersalaatti taikinasipseillä ja mahtavalla soijakastikkeella ja pari erilaista kanavarrasta (ehdottoman suositeltavia!).

Alla puolestaan on paikallista Sapporo-olutta, paistettua valkosipuliriisiä, friteerattuja kala-kaali-kakkusia ja salaattia. Pikku-annokset maksavat 1-4e kpl, olut noin 3,5e. Halpaa ja niin maukasta!

Kasvissyöjillä on hieman vaikeaa sillä Japanissa tykätään laittaa kananmunaa joka paikkaan. Ja kuivattua kalaa. Mutta kun hokee tarpeeksi kauan "niku ira-nai" (lihaa ei tarvita) ja "sakana ira-nai" (ei tarvi kalaakaan) niin onnistuu. Sama lause kannattaa opetella kananmunalle.
Kasvisherkuista erityisesti salaatit, ylläoleva riisi ja nämä juustokuorrutteiset grillatut parsat sekä friteeratut tofut maistuivat!

Ja niin, puikoilla syömiseen tottui nopeasti, vähän nauratti kyllä kun paikalliset söivät jopa pizza-slicet ja nachot puikoilla :)Ja nyt jälkiruokien pariin!

Kaupungilla pyöriessä tulee kuuma, sopivaa viilennystä ovat esimerkiksi maustettu jää tai pallo jäätelöä, eksoottisella makuvalinnalla. Alla kurpitsa- ja perunajäätelö! Makuina olisi ollut myös esim olut ja inkivääri.
Myös täytetyt crepet tuntuivat olevan suosittua "katuruokaa". Kuvia saa muuten isommiksi klikkaamalla.Kaikista överein jälkkäri nautittiin siellä Park Hyatt Tokyon kahvilassa, kas tässä:


Ja juomapuolelta vielä yksi vinkkaus. Ihastuimme täysin paikalliseen luumuviiniin (ume-shu). Sitä sai jäillä, ikäänkuin liköörinä nautittuna tai sitten isossa lasissa jollion viiniä oli jatkettu jollain spriten tyylisellä. Lasin pohjalla on aina pieni luumu, niistä voi laskea monta on juonut. Maistakaa tätä!! Ja esimerkki allaolevassa lasissa, kurpitsajuustokakun ja melonisorbetin kanssa.
Hyvä ravintola-haku löytyy täältä, hakusanaksi voi laittaa esim vegan, löytyy niitäkin!


4 kommenttia:

 1. no vau, erityisen exoottiselta näyttää! ja kuulostaa huomattavasti paremmalta kuin eräälle vastikään kiinasta palanneelle shanghaissa tarjotut ankanräpylät ja sammakot...

  VastaaPoista
 2. woooouuuh!! no vähän mahtista siellä ja kerkisittä tehä ja syyä vaikka mitä! mukava, kun pääsee näin aina kuvien ja kertomusten avulla matkoille mukaan. ja kieliäkin opeteltu!

  VastaaPoista
 3. Hehee, ankanräpylät ei tosiaan kuulosta kovin houkuttelevalta..
  Tosin täytyy todeta etten mäkään ollut aina ihan varma mitä suusta alas meni, mutta hyvää oli ja kertaakaan ei menny vatta sekasin.

  Vielä yksi bloggaus luvassa shoppailuun liittyen, jahka saan loputkin kuvat käytyä läpi.

  VastaaPoista
 4. Joo ihan mahtava maku- ja matkaelämys varmasti ollut. Matkakuume nousee...

  VastaaPoista