Kuvassa kakku on aseteltu näyttävästi leivinpaperin päälle, se kun odottelee vielä pakkaamista ja aamuista ratikkamatkaa. Maistamaankaan ei näin ollen ole päästy, toivotaan kuitenkin että makuyhdistelmä toimii!
Vadelma-juustokakku
Pohja:
200 g keksejä (esim. Digestive)
50 g margariinia
loraus soijamaitoa
Täyte:
1 pkt maustamatonta soijatuorejuustoa (Tofutti)
1,5 prk maustamatonta soijajogurttia (itsellä jukurttia oli hieman vähemmän)
2 rkl sitruunamehua
1,5 dl tomusokeria (tai maun mukaan)
3 rkl perunajauhoja
1 tl vanilja-aromia
1 pussi pakastevadelmia + 3 rkl perunajauhoja
Päälle:
pakaste- tai tuoreita vadelmia
2 dl vettä + 1 dl hyytelösokeria
50 g vegaanista valkoista suklaata (esim. Organican)
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Murenna keksit ja lisää joukkoon margariini ja soijamaito. Painele irtovuoan pohjalle.
Pehmennä tuorejuusto haarukalla kulhossa. Lisää soijajogurtti, sitruunamehu, vanilja-aromi, tomusokeri ja perunajauhot. Soseuta hieman sulaneet vadelmat sauvasekoittimella, ja lisää niihin 3 rkl perunajauhoja. Sekoita vadelmat juustomassaan. Kaada täyte keksipohjan päälle. Paista kakkua ensin 175 asteessa 20 minuuttia, vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä toiset 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
Asettele vadelmat kakun päälle. Valmista kiille pakkauksen ohjeen mukaan, ja valele se lusikalla vadelmien päälle. Sulata suklaa ja valuta lusikalla jäähtyneen kiilteen päälle.
No ainakin näyttää ihan mie-let-tö-män herkulliselta, joten ihan varmasti myös maistuu.
VastaaPoistaVoi miksi miksi me ei olla työkavereita? Ja miksei mun työkaverit leivo?
Oijoijoi! Huikean hyvältä vaikuttaa!
VastaaPoistaSamaa mietin ku hertta, eli väärässä työpaikassa oon! Tai sitten mun työkaverit on, ku mäkään en leivo tuollasia;).
VastaaPoistaTäytyy olla äärettömän herkullinen kaakku, nams!