sunnuntai 9. elokuuta 2009

Vadelma-juustokakku

Toivon, että karvasta paluuta lomalta töihin pehmentää hieman tämä työkavereille viemisiksi leivottu vegaaninen juustokakku. Ohjeen perusteena oli hyväksi havaittu Chocochilin juustokakku-resepti, jota kuitenkin jonkin verran muuntelin.

Kuvassa kakku on aseteltu näyttävästi leivinpaperin päälle, se kun odottelee vielä pakkaamista ja aamuista ratikkamatkaa. Maistamaankaan ei näin ollen ole päästy, toivotaan kuitenkin että makuyhdistelmä toimii!

Vadelma-juustokakku

Pohja:
200 g keksejä (esim. Digestive)
50 g margariinia
loraus soijamaitoa

Täyte:
1 pkt maustamatonta soijatuorejuustoa (Tofutti)
1,5 prk maustamatonta soijajogurttia (itsellä jukurttia oli hieman vähemmän)
2 rkl sitruunamehua
1,5 dl tomusokeria (tai maun mukaan)
3 rkl perunajauhoja
1 tl vanilja-aromia
1 pussi pakastevadelmia + 3 rkl perunajauhoja

Päälle:
pakaste- tai tuoreita vadelmia
2 dl vettä + 1 dl hyytelösokeria
50 g vegaanista valkoista suklaata (esim. Organican)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Murenna keksit ja lisää joukkoon margariini ja soijamaito. Painele irtovuoan pohjalle.

Pehmennä tuorejuusto haarukalla kulhossa. Lisää soijajogurtti, sitruunamehu, vanilja-aromi, tomusokeri ja perunajauhot. Soseuta hieman sulaneet vadelmat sauvasekoittimella, ja lisää niihin 3 rkl perunajauhoja. Sekoita vadelmat juustomassaan. Kaada täyte keksipohjan päälle. Paista kakkua ensin 175 asteessa 20 minuuttia, vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä toiset 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.

Asettele vadelmat kakun päälle. Valmista kiille pakkauksen ohjeen mukaan, ja valele se lusikalla vadelmien päälle. Sulata suklaa ja valuta lusikalla jäähtyneen kiilteen päälle.

3 kommenttia:

  1. No ainakin näyttää ihan mie-let-tö-män herkulliselta, joten ihan varmasti myös maistuu.

    Voi miksi miksi me ei olla työkavereita? Ja miksei mun työkaverit leivo?

    VastaaPoista
  2. Oijoijoi! Huikean hyvältä vaikuttaa!

    VastaaPoista
  3. Samaa mietin ku hertta, eli väärässä työpaikassa oon! Tai sitten mun työkaverit on, ku mäkään en leivo tuollasia;).

    Täytyy olla äärettömän herkullinen kaakku, nams!

    VastaaPoista