Mä pähkäilin ja pähkäilin ja päädyin lopulta raaka-aineeseen joka on mauton, hajuton ja väritön, mutta siitä saa vaikka mitä! Raaka-aine jonka kimpussa seuraavaksi kokkaillaan on TOFU!
Wikipedia
Osallistuminen
Ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt (blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi). Jos haasteruoan resepti ei ole osallistujan oma viritelmä, on postauksessa kohteliasta ilmoittaa ohjeen alkuperä.
Haasteruoka tulee postata 1.-21.2.2010 välisenä aikana. Haasteeseen osallistutaan ilmoittamalla linkki haastepostaukseen tämän jutun kommenttilootaan. Arin tekemä hyvä ohjeistus löytyy täältä!
Ilmoittautuminen päättyy 21.2.2010 klo 24:00 jolloin haastepostausten osoitteiden on oltava kommenttilootassa. Helmikuun ruokahaasteen järjestäjänä jäävään itseni ja muut Herkku ja Koukku -blogin tyttäret kilpailusta.
Äänestys
Haasteeseen määräaikaan mennessä ilmoitetut postaukset julkistetaan 23.2.2010 jolloin alkaa myös äänestys. Äänestystapa ilmoitetaan haastepostausten julkistamisen yhteydessä.
Äänestysaika päättyy 27.2.2010 klo 24:00.
Jos äänestyksen päättyessä useammalla postauksella on yhtä korkea äänimäärä, valitsee onnetar voittajan. Helmikuun ruokahaasteen voittaja julkistetaan 28.2.2010.
Maaliskuun ruokahaaste
Helmikuun 2010 ruokahaasteen voittaja järjestää maaliskuun 2010 ruokahaasteen. Aiheen valinta, säännöt ja aikataulu ovat hänen päätettävissään.
Tämähän on hyvä haasteaines:-) Mä tosin olen kokkaillut tofusta jo aika monta juttua,joten pitää miettiä mitä vielä keksisi.
VastaaPoistaNo kiitos! Mä mietin että onko tää liian tylsä mutta toisaalta, hyviä tofureseptejä ei oo ikinä liikaa ja kokeneet tofukokkailijat joutuvat laajentamaan repertuaaria :) Ja sellaiset jotka ei ole kokanneet tofua voisivat kiinnostua testaamaan. Saa nähdä!
VastaaPoistaUpea aihe!! Tofu voisi kernaasti pesiytyä muidenkin kuin kasvissyöjien keittiöön, kuten tuolla idässä, tässäpä alkusysäystä sille! Jee!
VastaaPoistaOnnea haasteen voitosta! Ja melkoisen mukava uusi aihe! :) Itse olen tasan kerran ostanut, kokkaillut ja maistanut tofua enkä siitä tykännyt. Hyviä vinkkejä siis jään odottelemaan! :)
VastaaPoistajopas haasteen heititte! Vaikka tofua joskus vegeaikoina koitin laittaakin, ainoa hyvä tofuruoka oli minusta stockan tofusalaatti, jossa tofuun saatu maku oli tosi onnistunut. En tiedä mitä siinä oli, ainakin soija-kastiketta. Mutta... Täytyy laittaa kypsymään. :)
VastaaPoistaKiitos!
VastaaPoistaJa ehdottomasti haluan että te joilla ei ole niin hyviä kokemuksia tofusta, annatte sille köntille vielä mahdollisuuden ja osallistutte myös!
Onnea haaste voitosta! Ja hieno haasteaihe. Tofu on niin peruskauraa, että täytyypä tosiaan miettiä, mitä uutta vääntöä siitä saisi aikaiseksi.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaJee, eka osallistuja!! Tervetuloa mukaan Kirsi, kuulostaa hyvältä! Linkki tosin oli viallinen, siinä näyttäisi olevan yksi ylimääräinen / lopussa.
VastaaPoistaKokeillaanpa uudestaan.
VastaaPoistaEli osallistutaan tällä: Yrttitofusalaatti
-Kirsi-
Appelsiinipuun alta osallistutaan haasteeseen tofua sienillä ja bok choílla-reseptillä
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaOnnistuiskohan nyt tällä
VastaaPoistaOlen vähän pahoillani kun tuli noin monta turhaa kommenttia...
Heh, Yaelian, no worries. Ihanalta kuulostaa, mukana oot!
VastaaPoistaLoistava aihe! Itseäni tökkii tofussa ainoastaan se, että siihen on tosi vaikea saada kunnolla makua, jos ei käytä marinointiin useampaa tuntia. Harvemmin olen niin järjestelmällinen, että edellisenä päivänä valmistelisin seuraavan päivän ruoan. Innolla jään siis odottamaan uusia, kekseliäitä reseptejä! Pitää itsekin yrittää keksiä jotain.
VastaaPoistaSaisiko haasteeseen osallistua vanhalla reseptillä? Suosittelisin nimittäin enemmän kuin mielelläni tätä tekemääni tofujuustokakkua kaikille kokeilunhaluisille ja jos vanha resepti kelpaa mukaan niin osallistuisin samalla haasteeseenkin :-)
VastaaPoistaTofujuustokakku
Karjalanpiirakka, joo totta, aika usein tilanne on se että kiljuva nälkä ja jotainhyväähetinyt :) Mutta on mulla myös hyviä kokemuksia marinoimattomasta tofusta jos muu ruoka on mausteista, silloin tofu toimii pehmentävänä raaka-aineena. Mielenkiinnolla odottelen minäkin!
VastaaPoistaJa Poropeukalo, säännöt sanoo että haasteruoka tulee postata 1.-21.2.2010 välisenä aikana, eli vanhemmat postaukset eivät pääse mukaan kisaan. Mutta kiitos mainiosta reseptivinkistä!
Jytis: Kiitos selvennyksestä :-) Haluaisin kuitenkin kaikesta huolimatta ilmoittaa haasteeseen mukaan tämän uuden kakun, josta tuli vähintään yhtä mielenkiintoinen kuin edellisestäkin :-)
VastaaPoistaMarjainen Tofujuustokakku
Poropeukalo, loistavaa! Olet mukana!
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaMinä osallistun haasteeseen tällä tänään hyväksi havaitulla reseptillä :)
VastaaPoistaTaivaalliset tofuburgerit
Karjalanpiirakka, jesh tervetuloa mukaan!
VastaaPoistaTofustakin saa hyvää! Karhulasta tullaan mukaan pikaruualla.:)
VastaaPoistaTofunuudelia
Keittiössä tolskaaja, niin saakin :) Tervetuloa kisaan!
VastaaPoistaKädenvääntöä osallistuu pinaatti-tofulasagnella!
VastaaPoistaPitkä, oijoi, kuulostaa ihanalta! Kivaa kun tulee ihan uusiakin blogeja mukaan, tervetuloa!
VastaaPoistaMakea ehdokas Tofu-marjapaistos
VastaaPoistalinkkiin tuli pieni virhe
VastaaPoistakokeillaan uudelleen:
Tofu-marjapaistos
Mustikkapöperö, mainiota! Olet mukana kisassa!
VastaaPoistaOlipas mukava aihe! Yllätin itsenikin, ja leivoin tofun sämpylöiden sisään. Pata kattilaa rakastaa -blogi tarjoaa siis tofuyllätyssämpylöitä.
VastaaPoistaAnzkun kauha kajauttaa haasteeseen Spagettia, chilitofua ja kikherneitä
VastaaPoistaOi mitä herkkukokkauksia taas pukkaa, Kirsikka ja Anzku, tervetuloa mukaan!
VastaaPoistaOLETTEKO huomanneet että TOFU keittokirjaa saa taas! Siitä on otettu uusi painos ja sitä on kaupoissa saatavilla. TAMMI - Tofu keittokirja - Miettunen ja Kiskola
VastaaPoistaKahvila Vegaani osallistuu tällä repsetillä: Täytettyä tofua ja chiliananasta
VastaaPoistaJa Kurpitsamoskan keittiöstä osallistutaan tofunmtesästäjän leivillä.
VastaaPoistaReissussa olevan haaste-emännän eli Jytiksen puolesta toivotan myös Okriinan ja Marin tervetulleiksi haastekisaan!
VastaaPoistaTosi hyviltä vaikuttavat molemmat reseptit, ihan vesi herahtaa kielelle.
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKolmas kerta toden sanoo...? Blogger ei tykkää kautta-viivoista, huomaan.
VastaaPoistaSiis.
Onnea vielä näin jälkikäteen tammikuun voitosta! Täten osallistun myös helmikuun haasteeseen. Ketsuppila esittää: Tom Yam tofulla.
Ketsuppi, ilmoittautumisesi kirjattu, tervetuloa ja onnea kisaan! (Kisaemäntä Jytis on edelleen reissussa, mutta palailee kotimaisemmiin parahiksi kisan huipentuessa.)
VastaaPoistaÄijäruokaa vastaa ah niin yllättäen japanilaisella ruoalla.
VastaaPoistaAri, tervetuloa mukaan kisaan! Ilmoittautumisaika taitaa olla nyt umpeutunut, joten ei muuta kuin odottamaan Jytiksen äänestyspostausta.
VastaaPoistaAika tosi paljon mielenkiintoisia tofuruokia - voipi olla, että täytyy kokeilla kaikkia...
Siis kääk! Mä olin IHAN VARMA, että dedis on tänään, mutta tofun ollessa marinoitumassa tajusin sen olleen jo eilen. Höh.
VastaaPoistaEn siis osallistu kisaan savuisella ja lämpimällä tofu-paprikasalaatilla :-/
No höh, Välispiikki! Kävipä tässä harmillisesti. Mukavan kuuloinen resepti!
VastaaPoistaHarmillinen väärinkäsitys, Välispiikki. Mutta jos yhtään helpottaa (no ehkä ei), niin mulle tulee kavereita kylään ensi viikonloppuna ja jotain tarjottavaakin täytyisi loihtia. Ehkä kokeilen tätä!
VastaaPoista