perjantai 12. helmikuuta 2010

Kookoksinen pinaattikeitto

Mä en ole pinaattikeiton ylimpiä ystäviä mutta heti kun samassa yhteydessä mainittiin kookos niin johan alkoi kiinnostamaan. Resepti on bongattu Yhteishyvän reseptiarkistosta joka on muuten aikas hyvä. Ja niin oli keittokin, ihanan samettisen pehmeä maku, täydellistä pakkaspäivän ruokaa!


Kookoksinen pinaattikeitto (4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
700g kukkakaalia
3 rkl öljyä
4 dl vettä
2 kasvisliemikuutioita
300g pakastepinaattia
4 dl kookosmaitoa
0,25 tl muskottipähkinää
ripaus cayennepippuria

Kuori ja paloittele sipulit. Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia siinä 5 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutiot ja pakastepinaatti. Anna kiehua keskilämmöllä noin 10 minuuttia kunnes kukkakaali on kypsää. Siirrä kattila levyltä ja soseuta keitto. Siirrä kattila takaisin liedelle, lisää kookosmaito ja mausteet, kiehauta.
Ja olipa muuten nopea valmistaa!

2 kommenttia:

  1. Mä oon just tätä meinannut kokeilla! Taisitkin kuulla, kun tästä puhuin :)

    Mutta hyvä tietää, että kannattaa kokeilla. Viime aikoina ei jostain syystä ole ollut aikaa kokkailuun, mutta onneksi on viikonloppu!

    VastaaPoista
  2. Häh, ihan tosi? En kuullu! Tai en ainakaan muista kuulleeni. Heh, aika hauskaa!! Joo sama juttu ollu tuon kokkailun kanssa mutta tää oli tosiaan aika pikaruokaa.

    VastaaPoista