Kookos, tuo blogissamme usein mainittu ja käytetty herkku, sai tänään uuden ystävän: ananaksen! Kutsuin ystävän kylään ja leivoin ananas-kookospiirakkaa. Itse maistoin tätä piirakkaa aiemmin erään toisen ystävän luona, tykästyin kovasti, ja nyt kokeilin itse.
Ensin olin aikeissa leipoa ystävälle laskiaispullia, mutta sitten muistin: sama ystävä oli käymässä melkein vuosi sitten laskiaispullakestien merkeissä. Nyt tarvittiin vaihtelua.
Alun perin ananas-kookospiirakan ohje on kotoisin täältä. Ja toden totta: ananas ja kookos sopivat mainiosti yhteen: ananas on raikasta ja kookos pehmentää. Ja vaniljakastike kruunaa!
Ananas-kookospiirakka
Pohja:
150 g pehmeää margariinia (sinistä keijua esim.)
1 dl raakaruokosokeria
1 luomumuna
2 ½ dl luomuvehnäjauhoja
½ dl vehnäleseitä
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 iso ja 1 pieni tölkki säilykeanananaspaloja
2 tl perunajauhoja
2 rkl raakaruokosokeria
1 tl kanelia
Päälle:
100 g pehmeää margariinia
1 dl kaurahiutaleita
2 dl kookoshiutaleita
1 dl luomuvehnäjauhoja
4 rkl sokeria
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa sillä välin sokeri ja margariini sähkövatkaimella. Lisää muna ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Valuta ananakset. Sekoita perunajauhot, sokeri ja kaneli keskenään ja kääntele ananaspalojen joukkoon. Levitä seos pohjan päälle.
Nypi pehmeä rasva, hiutaleet, jauhot ja sokeri keskenään seokseksi. Levitä seos ananaspalojen päälle. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera. On herkkua!
Ja nyt kipin kapin takaisin puikkojen pariin: mulla on kova kiire saada yksi neuletyö (jota jämälankaprojektiksikin voidaan kutsua) valmiiksi. Siitä lisää toivottavasti pian!
Nam! Minäkin rakastan kookosta!
VastaaPoistaOijoi mikä ihanuus, mäkin haluun!
VastaaPoistaTästä tuli muuten aika muhkea kakku, mutta enpäs malttanut olla napsimatta sitä "ihan vähän vielä". Sitten olikin maha aika piukeana, ei hyvä.
VastaaPoistaSuosittelen tekemään isolle kaveriporukalle tämän! (Ellei sitten ole tosi hyvä itsekuri.)
Tein tätä piirakkaa (taas) eilen... Pikkutipu vaati kuitenkin huomiota enemmän kuin vaniljakastike, joten piirasta nautittiin sitten ihan ilman kylkiäistä. Täytyy sanoa, että se on ehkä 10 kertaa parempaa vaniljasoosin kanssa kuin ilman. Vaikka meni se kyllä kaupaksi lopen ihan hyvin ilmankin.
VastaaPoistaPikkutipulle kaikki huomio, minkä hän vaatii, mutta toden totta vaniljakastike oli tässä paikallaan.
VastaaPoistaKivaa, kun kävit kommentoimassa!
Sain vihdoin kokeiltua tätä ja voin kertoa ettei tuottanut pettymystä!
VastaaPoistaHyvä, että maistui! Eihän se tosiaan mikään terveyspiirakka ole, mutta eihän sellaista kukaan ole väittänytkään :)
VastaaPoista