sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Ohrainen tilli-juureslisuke



Olin kesällä muutaman viikon Saksassa ja taas kerran ihastelin sitä, miten monipuolisesti siellä käytetään tilliä. Esimerkiksi tsatsikissa, salaateissa, lämpimissä kastikkeissa tai vaikkapa paistetun halloumin kanssa pitaleivän välissä. Tuntuu että meillä tillituppo tulee vastaan vain uusien perunoiden tai kalan kyljessä. Mutta aion alkaa tunkea sitä nyt reippaammin vaan kaikkeen. Tässä lisukkeessa esimerkiksi toimi älyttömän hyvin. Ja tillimaustetut sipsit on tietty ihan parhaita.

Lisuke oli siis oikein hyvä, viinietikka antoi kivasti ryhtiä ja suolapähkinät sopivat tähän erinomaisesti. Suosittelen! Reseptiä muutin sen verran että käytin bulgurin sijaan ohraa, se kahdeksassa minuutissa valmistuva Torinon täysjyväohra on varsin kätevä lisuke.

Tilli-juuresbulgur
(Syömään! s.52)

1 dl bulguria
1 porkkana
1 sipuli
1 kurkku
5 retiisiä
2 dl tilliä
2-3 rkl suolapähkinöitä
3 rkl omenaviinietikkaa
3 rkl öljyä
suolaa ja pippuria

Keitä bulgur tai ohra paketin ohjeen mukaan. Kuori ja raasta porkkana. Kuori sipuli ja pilko pieneksi. Kuutioi myös kurkku ja viipaloi retiisit. Silppua tilli. Sekoita viinietikka ja öljy bulgurin/ohran joukkoon ja sekoita myös muut ainekset joukkoon. Sekoita, maista, mausta ja anna makujen tasaantua 15-30 min ennen tarjoilua.

Mä kyllä söin heti.

4 kommenttia:

  1. Käypä Ukrainassa tai Valko-Venäjällä, ja huomaat kuinka mielikuvitukseston olet ollut tillin kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No uskon! Puolassakin olin muuten ihan tillikateellisena!

      Poista
  2. Pakkohan tätä on kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä! On muuten tämän jälkeen tullut heiteltyä suolapähkinöitä muihinkin salaatteihin, hyvin toimii ja raksuu.

      Poista