keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Kerhoilua ja quesadilloja


No pitkästä aikaa! Herkku ja Koukku kokoontui, kuusi vuotta sitten alkaneen tradition mukaisesti. Eli käsitöiden ja herkuttelun parissa. Viimeaikoina tosin kerhoilut ovat menneet lähinnä syömiseksi ja juoruiluksi, mutta sitkeästi aina niitä käsitöitäkin kannetaan mukaan.

Kuten myös tällä kertaa. Ja tässä nyt sitten on syksyn trendivärit esillä. Joku uskalsi ottaa pienen kerän väriäkin mukaan. Heta jo ehtikin Kerällä -kirjasta tänne raapustella, sitä myös selailtiin kovasti.


Kerhon emäntänä toimi muuten tällä kertaa Raisu, joka kokkaili meille Kädenvääntöä-blogista bongattuja mustapapu-quesadilloja. Tykättiin!


Pitkän mustapapu-quesadillat

5-6 tortillaa
purkki mustapapuja (170g huuhdeltuina ja valutettuina)
puolikas chili
2 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
1/3 sitruunan mehu
ripaus suolaa
mustapippuria
+ juustoraastetta (tai vegaanista cheezlyä)
Huuhtele ja valuta pavut. Muussa ne haarukalla mössöksi, lisää sekaan pieneksi pilkottu chili (poista siemenet) sekä pieneksi pilkotut valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi, heitä joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla, purista joukkoon sitruunan mehu. Sekoita ja anna makujen tekeytyä jääkaapissa n. 15 minuuttia. Lusikoi toiselle puolelle tortillaa, levitä toiselle puolelle juustoraaste. Taita tortillat puoliksi ja paista molemmin puolin pannulla. Tarjoile ranskankerman kanssa.
 
 
Jälkkärinä oli makeita, kosteita, sitruuna-kookosmuffinsseja. 
 
 
Ja loppukevennyksenä kaverin palstalta saatu jättimäinen kesäkurpitsa, nimeltään Jorma. Jorma pistettiin kerhon päätteeksi paloiksi. Kyllä tästä jokusen kardemummaisan kesäkurpitsakakun taas saa!


Lisäksi suunniteltiin tulevia kerhoja, myös sana "joulukalenteri" mainittiin!

8 kommenttia:

  1. Komppaan Hannelea, joulukalenteri jeeeeeee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin mun suusta pääsi tuon sanan kuultuani sellanen epäuskoinen ja hieman pelokas höhötys: ehe, hehe, haha. Mutta ei kai sitä koskaan tedä mitä tapahtuu?!

      Poista
  2. Tuo jormakuva on kyllä ihan puhdasta pornoa :-D

    VastaaPoista