sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Harmaat lapaset

Harmaat villasukat saivat kaverikseen harmaat lapaset. Lähtevät postipaketissa samalle kaverille kuin sukatkin, tehtiin samalla mallineuleella kuin sukatkin ja lanka oli Villa Laurilan kainuunharmaslankaa kuten sukissakin.


Vaikka harmaat lapaset ovat toki jännittävimmästä päästä neuletöitä, varsinaisesti piti bloggaamani ihanasta Kerällä-kirjasta bongattu turbaani. Kuvan nähtyäni halusin sen oitis päähäni - itse asiassa halusin turbaanin jo viime talvena, ja etsiskelin sopivaa ohjetta sitä löytämättä. Niinpä riemu oli melkoinen, kun Kerällä pelasti! Ja niin, kas tässä:


Muuten hyvä, mutta ei aavistustakaan, miten tuo 76 cm pitkä pötkylä kootaan turbaaniksi. Yritin jo monella tapaa, mutta yksikään lopputulos ei muistuttanut päähinettä. No, ei se mitään, ehkä minua ja turbaania ei ole tarkoitettu yhteen. Lanka nyt joka tapauksessa on samaa kainuunharmasta kuin lapasissakin, kaksinkertaisena tosin. Neule sileää alkuperäisen ohjeen patentin sijaan.

Ei kai sitten muuta kuin purkuhommiin ja uudet lapaset puikoille.

7 kommenttia:

 1. Kainuunharmas-lanka on minukin suosikkini Rygja-langan lisäksi. Lampaiden harmaat sävyt ovat niin kauniita ja lanka pehmeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota Rygjaa ei ole koskaan tainnut käsiin osua, mutta kainuunharmasta aina silloin tällöin. Sävyt on kyllä kauniita!

   Poista
 2. Olin näkevinäni turbaanin mallia Novitan mallilehdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Täytyy katsoa kun tulee lehti vastaan.

   Poista
 3. mullekin jäi arvoitukseksi miten siitä suikaleesta saa turbaanin :) ja se oli yksi suurimmista syistä miksi ostin kerällä-kirjan! kirja on kyllä kaunis ja siinä on kivoja malleja, mutta tuntuu että ohjeet ovat jääneet vähän kesken... minulle ainakin jäi monesta kohtaa sellainen olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi ei! vaikka toisaalta huojentavaa, että en oo ainoa, jolla on vaikeuksia lukea ohjetta. muita ohjeita en ole vielä tarkemmin kahtonutkaan, mutta tosi harmi, jos ovat jääneet puolitiehen. mitäköhän sitä seuraavaksi uskaltaisi kokeilla... ehkä tuubihuivin kanssa ei ainakaan voi mokata :)

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista