tiistai 19. tammikuuta 2010

Raparperi-porkkanahillo


Raparperit olivat ottaneet ylivallan pakastimesta, asialle piti tehdä jotain. Hesarin ruokasivut tarjosivat mielenkiintoisen vaihtoehdon ja koska porkkana on yllättänyt ennenkin positiivisesti jälkiruokapuolella, siitä sitten hillohommiin.

Liekö sukutelepatiaa tai mitä mutta äiti oli samana päivänä ollut samojen raaka-aineiden kimpussa ja laittanut raparperia ja porkkanaraastetta piirakkapohjaan, lopputulos oli kuulemma ollut varsin mehevä! Ja hyvää oli hillokin! Sopii mm. voileipäkeksien/paahtoleivän/skonssien kaveriksi tai kääretortun sisään.

Raparperi-porkkanahillo

500g porkkanoita
500g raparperia
1,5 dl vettä
500g hillosokeria

Paloittele porkkanat sekä raparperit ja keitä pehmeiksi vedessä. Soseuta. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää sokeri soseeseen ja anna kiehahtaa. Säilö hillo puhtaisiin purkkeihin ja säilytä viileässä, voi myös pakastaa.

2 kommenttia:

  1. Mullakin on pakastimessa raparperia,tätä hillovaihtoehtoa pitääkin kokeilla:-) Porkkana onkin hyvä hilloihin ja makeisiin,täälläpäin Marokosta alun perin tulleet osaavat tehdä porkkanoista (ja muistakin kasviksista)ihania makeita herkkuja.

    VastaaPoista
  2. Yaelian, joo! En oo meinannu malttaa pitää näppejäni erossa hillopurkista :) Pitääkin alkaa käyttää porkkanaa useammin leivonnaisten ja jälkkäreiden yhteydessä, ja muitakin kasviksia. Pitäis vaan rohkeasti testailla.

    VastaaPoista