maanantai 4. tammikuuta 2010

Munakoisopizza

Kiitokset vaan ihanille siskoilleni, joilta sain tuparilahjaksi Marja Lindforsin kirjan Taivaallinen munakoiso! Kirjaa on siitä lähtien kovasti selailtu ja ohjeita mutusteltu mielessä. Viikonloppuna munakoisoa sujautettiin jo rohkeasti pizzaan. Ohje oli kylläkin sovellus kirjan ohjeesta "Pizza munakoison, artisokan ja tattien kera", koska mulla ei ollut artisokkia eikä tatteja. Eikä ihan kaikkea muutakaan.


Taikina:
3.5 dl spelttijauhoja
1 dl grahamjauhoja
2 dl lämmintä vettä
1 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa

Kastike:
400 g tomaattikastiketta
0.5 dl punaviiniä
1 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl hunajaa

Täytetarvikkeet:
1 suurehko munakoiso
250 g (herkku)sieniä
1 valkosipulinkynsi
1 nippu basilikaa
1 dl juustoraastetta
öljyä
suolaa
mustapippuria

Sekoita taikinan kuivat ainekset ja lisää neste. Vaivaa voimakkaasti sekaisin. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.

Tee taikinan noustessa muut valmistelut. Hienonna kastikkeen valkosipulinkynsi, sekoita kaikki kastikeainekset kattilassa ja anna porista reilu puoli tuntia, kunnes nestettä on sopivasti haihtunut.

Leikkaa munakoiso puolen sentin siivuiksi. Ripottele siivujen päälle suolaa, anna seisoa noin puoli tuntia ja pyyhi kuivaksi. Paista pannulla öljyssä, kunnes siivut hieman ruskistuvat. Mausta mustapippurilla.

Siivuta sienet ja paista kuivalla pannulla. Hienonna valkosipulinkynsi ja tiristä se öljyssä, lisää sienien sekaan. Ripsauttele sekaan suolaa.

Kaulitse taikina leivinpaperille suureksi ympyräksi. Lusikoi kastike pohjan päälle. Lado päälle munakoisot ja ripottele sienet ja hienonettu basilika tasaisesti. Ripsauttele lopuksi juustoraaste.

Paista 225 asteessa n. 15-20 min.

IMG_4441

3 kommenttia:

  1. Näyttääpä ja kuulostaapa herkulliselta! Kyllä nyt ankea evässalaattini tässä seurassa kalpenee.

    Pakko kokeilla!

    Olen kuullut muutenkin paljon hyvää ko. kirjasta.

    VastaaPoista
  2. Samaa opusta oon mäkin hiplaillut monia kertoja kirjakaupassa, munakoisosta saa kyllä vaikkas mitä hyvää. Ja just tajusin että en oo ikinä sitä pizzaan laittanutkaan, tilanne pitää ehdottomasti korjata!

    VastaaPoista
  3. Nami nami! Munakoisot ovat niin monipuolisia ja pizzassa olen minäkin niitä kokeillut. Nyt tekee taas mieli....

    VastaaPoista