Heti kun näin Chocochilin soijasuikale-avokadosalaatin ohjeen, mietin että tätä pitää testata. Mun kokemukset soijasuikaleista eivät ole kovin kummoisia, vähän mauttomia, joskus jopa kumisia pötkylöitä. Ja näiden kokemuksien myötä en ole suikaleita ikinä kotiin hankkinut. Vaan nyt siihen tuli muutos! Ohjeen mukaan tehtynä soijasuikaleista tuli tosi maukkaita ja heti alkoi viritä vaikka minkälaisia ideoita miten näitä voisi hyödyntää. Kiitos ja kumarrus Chocochilin suuntaan !
Reseptin avokado vaihtui appelsiiniin kun niitä oli kotona sopivasti ja avokado unohtui kauppaan.
Soijasuikalesalaatti (2 annosta)
Soijasuikaleet:
2 isoa kourallista soijasuikaleita
2 kasvisliemikuutiota
0,5 dl rypsiöljyä
1,5 rkl sitruunamehua
0,5 tl agavesiirappia (tai sokeria)
1 iso valkosipulinkynsi puristettuna
1 tl tabascoa (mä laitoin 0,5 tl harissaa)
1/4 tl suolaa
0,5 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl jeeraa
mustapippuria
Salaatti:
rucolaa
jääsalaattia
tammenlehtisalaattia
kirsikkatomaatteja
1-2 avokadoa (käytin tämän sijaan appelsiinia, oli raikas lisä!)
balsamicoa/kurpitsansiemenöljyä/salsakin sopisi
Keitä soijasuikaleet pehmeiksi kasvisliemessä, noin 10 minuuttia. Sekoita marinadin ainekset. Kaada pehmenneet soijasuikaleet lävikköön ja painele liika neste pois. Sekoita suikaleet marinadiin ja anna maustua puolisen tuntia.
Paista suikaleet pannulla kauniin ruskeiksi. Pese ja revi salaatti, halkaise tomaatit ja kuutioi avokadot/appelsiinit. Lisää soijasuikaleet lopuksi. Mä pirskotelin päälle ihanaa kurpitsansiemenöljyä. Myös salsa ja tacot sopisivat ihan mainiosti tähän kaveriksi tai jugurttipohjainen kastike kuten alkuperäisessä ohjeessakin vinkataan.
Soijasuikaleiden marinointia ja paistoa testattu soija-appelsiinimehu-agavesiirappi-chili -kastikkeella. Toimi!
VastaaPoistaNo sitähän pitää sitten testata myös!
VastaaPoistaTein tätä muuten myös ystävälle joka suhtautui etukäteen suikaleisiin hyvin epäilevästi (ei ollut koskaan ennen maistanut), vaan ei suhtaudu enää ja oma pussi on jo ostoslistalla.