keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Pinaattilasagne with a twist

Lasagne on mitä mainiointa pakkaspäivän lämmikeruokaa. Tällä kertaa halusin tehdä pinaattiversion ja päädyin Fuusiokeittiön reseptin äärelle. Ja se reseptihän mullisti kertakaikkisesti käsitykseni lasagnesta, koska kastike tehtiin kikherneistä! Onko niin onnellisesti, että kikherneitä voi ihan oikeasti ja luvan kanssa tunkea jokaiseen mahdolliseen ruokaan? Testattava hetipaikalla!

Ja niinhän se on, että kikherneet kruunaavat jopa lasagnen. Koostumus oli hyvä ja maku mainio siitäkin huolimatta, että jätin fetajuuston ja suurimman osan muustakin juustosta kokonaan pois. Kikherneisiin ei-niin-rakastunut koemaistaja söi myös annoksensa tyytyväisenä, hieman olisi rasvaa ja epäterveellistä makua kuulemma voinut olla enemmän. Sitä varmasti halutessaan saa juurikin juuston määrää lisäämällä.

Tässä lasagneresepti sellaisena kuin itse sen tein Fuusiokeittiön ohjeesta vegaanistamalla. Suosittelen!

Pinaattilasagne

Kikhernekastike

2 dl kypsiä kikherneitä
5 dl kasvislientä
2 rkl margariinia
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
valkopippuria
muskottipähkinää
suolaa
soijajuustoa (käytin n. 1/4 kiekkoa Cheezly Edamia)

Pinaattitäyte

450 gr pakastepinaattia
1 iso tai 2 pientä sipulia
1/2 purjoa
1/2 pkt tofua
valko- ja mustapippuria
suolaa
korianteria

Päälle
soijajuustoa (käytin n. 1/4 kiekkoa Cheezly Edamia)

Lisäksi
lasagnelevyjä

Soseuta kikherneet kasvisliemen kanssa. Kuumenna margariini ja öljy, lisää jauhot ja anna kypsyä hetki. Lisää kikherneliemi koko ajan sekoittaen ja keittele hetki. Lisää sekaan juusto ja mausteet.

Pehmennä hienonnettua sipulia ja purjoa öljyssä. Lisää murustettu tofu ja mausteet, paista hetki. Lisää jäiset pinaatit ja paista kunnes ne ovat sulia.

Kokoa lasagne vuokaan kerrostamalla vuorotellen pinaattitäytettä, pastaa ja kikhernekastiketta. Raasta päälle juustoa ja paista175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

5 kommenttia:

  1. Ou mai! Mullistavaa. Mä en ole koskaan oikein ymmärtänyt lasagnen päälle (ehkä jonkun työpaikkaruokalan kammottavan porkkanalasagnen jäljiltä), mutta tässä alkaa olla sitä jotain.

    VastaaPoista
  2. kyllä, tästä olivat kammottavuus ja porkkanat kaukana!

    VastaaPoista
  3. Wiuwau!! Mä en ole ikinä ollut valkokastikkeen ylin ystävä ja sen takia en ole lasagneja juurikaan kokkaillut mutta täähän muuttaa kaiken! Kiitos, varmasti testaan!

    VastaaPoista
  4. Paras lasagne on vaihtoehtolasagne! Kuulostaa oivalta pakkaspäivän murkinalta.

    VastaaPoista
  5. Mä tein tätä ny. Tosin fetaversiona (vanheneva paketti jääkaapissa...) ja unohdin ostaa purjon. Hyvää oli silti! Kikhernesoosissa oli joku hieman häiritsevä sivumaku (herneet ei olleet vanhoja!), mutta saattoi johtua kasvisliemestä...

    Kiitos reseptin julkistamisesta:)!

    VastaaPoista