maanantai 25. tammikuuta 2010

Appelsiininen linssikeitto

IMG_4654
Linssikeittoa vähän erilaisella kierteellä. Keitossa mausteissa yhdistyy kaksi herkullista makumuistoa: kaverin luona saamani appelsiini-juureskeitto ja Ravintola Perhossa taannoin tarjoiltu vaniljalla maustettu kukkakaalikeitto. Keiton juju on mielestäni appelsiinin ja mustapippurin yhdistelmässä, joten älä ujostele pippurimyllyn käytössä!

2 dl linssejä (vihreitä)
2 perunaa
1 sipuli
1 appelsiinin mehu
1 rkl appelsiinikuoriraastetta
0.5 tl vaniljajauhetta
1 rkl (loraus) agavesiirappia (tai hunajaa)
suolaa
reippaasti mustapippuria (myllystä)

Huuhtele linssit ja kaada kattilaan. Lisää mukaan kuoritut ja pilkotut perunat ja sipuli sekä appelsiinin mehu ja ripaus suolaa. Kaada kattilaan vettä niin paljon, että ainekset peittyvät, ja keitä noin 20 minuuttia, tai kunnes linssit ja perunat ovat pehmeitä (lisää vettä tarvittaessa).

Aineisten pehmennyttyä lisää mukaan appelsiininkuoriraaste, agavesiirappi, vanilja ja mustapippuria. Soseuta sauvasekoittimella ja maistele, lisää mustapippuria ja suolaa tarvittaessa. Kiehauta keitto vielä kertaalleen ja laita tarjolle!

5 kommenttia:

  1. Naminaminami! Ja se kukkakaali-vanilijakin kuullostaa hyvältä. Olis pitänyt ostaa tarjouskukkakaali.

    VastaaPoista
  2. OOh! Loistavaa! Mä olen ihan appelsiinikoukussa ja miettinyt mihin ruokiin sitä voisi hyödyntää, kiitos! Viime viikkoina oon syönyt päivittäin mössöä johon tulee maitorahkaa, appelsiinia ja päälle loraus siirappia, mmm.

    VastaaPoista
  3. Täälläkun on appelsiinikausi parhaillaan niin tuollainen keitto kuulostaa ihanalta!

    VastaaPoista
  4. Tiettyä appelsiini-intoilua on havaittavissa täälläkin. Yaelian - appelsiinikausi, ihanaa! Täällä on parhaimmillaan ulkomaisten vihannesten mauttomuuskausi. Mutta appelsiinit on kyllä hyviä täälläkin.

    VastaaPoista
  5. Ja piti tulla vielä sanomaan, että tuossa kuvassa on jo selkeästi kevään tuntua. Ihanan pirteä kangas!

    VastaaPoista