perjantai 8. tammikuuta 2010

Taatelikeitto ja symppis raw food -keittokirja

Heti alkuun se kirjavinkkaus, Sigur Ros -yhtyeen laulaja julkaisi puolisonsa kanssa kesän lopulla raw food -keittokirjan netissä ja päädyin vihdoin selailemaan sitä. Supersymppis ja hauskaa kun pääsee oikeasti kääntelemään sivuja, löytyy täältä!


Ja sitten taatelikeittoon. Se löytyi puolestaan Ann Wigmoren Elävän ravinnon ruokaohjeita -kirjasta. Resepti jolla pääsin hyödyntämään kahta saamaani mainiota joululahjaa, sauvasekoitin-vatkain-tehosekoitin-yhdistelmää (tästä olen haaveillut niiin pitkään) sekä raastinkuppia (havaintokuva löytyy alta). Lopputulos oli keiton sijaan enemmänkin omenaraastetta taatelikastikkeella mutta hyvää, tosi makeaa!

Taatelikeitto (2-4 annosta)

4 suurta omenaa
2 dl liotettuja taateleita
3/4 dl uudistavaa juomaa (käytin taateleiden liotusvettä)
1/2 tl kanelia

Raasta omenat. Sekoita muut ainekset tehosekoittimessa, lisää nestettä kunnes koostumus sopiva, mulla meni varmaan desi. Lisää lopuksi omenaraaste. Taateleiden sijaan voi käyttää myös rusinoita, luumuja, viikunoita tms kuivattuja hedelmiä.


Ja tässä raastinkuppi! Kuppi jota kiertää raastinterä, pienestä isoon raasteeseen. Yllättävän hyvin toimi käytännössä, lähes kaikki raasteet menivät tosiaan kuppiin.

8 kommenttia:

  1. Raastinkuppi..enpä ole tuollaiseen törmännyt aiemmin. Aika näppärä!

    VastaaPoista
  2. tosi hauska kuppi :) Jos meillä ei olisi jo kahta raastinrautaa ennestään niin tahtoisin tommosen! ;)

    VastaaPoista
  3. Mullekkin kuppi oli ihan uusi tuttavuus! Sen on suunnitellut Eva Solo, niillä on muuten muitakin vekkuleita keittiötarvikkeita.

    VastaaPoista
  4. Onpa hauska raastinkuppi.Kiitos tuosta kirjalinkistä,muuten raw teemaan liittyen laitoin blogiini linkin ilmaisesta raw food-kirjasta,joka tosin ei sisällä reseptejä mutta muuten tosi hyvää tietoa asiasta.

    VastaaPoista
  5. kiitos kirjavinkistä jytis! tosi sympaattinen opus ja reseptitkin kuulosti kivoilta. täytyy printtailla hetimiten!

    VastaaPoista
  6. Eipä kestä! Ja Yaelian, kappas vaan! Pitääkin tutustua myös tuohon.

    VastaaPoista
  7. Olen syönyt lähes samanlaista tuorepuuroa, johon tulee vielä rusinoita (muistaakseni oli Jytis sun vinkkaama ohje). Se on kyllä melkosen makiaa! Mutta hyvvää.

    Ja aivan ihanan söpö keittokirja!

    VastaaPoista
  8. Hertta, totta muuten, ohjehan oli melkein identtinen, nyt vasta huomasin. Söin tätä peruspuuron kanssa kun yksinään oli tosiaan makiaa!

    VastaaPoista