tiistai 5. tammikuuta 2010

Kasvisruokaa 70-luvulta: Papukroketit

Lisää kroketteja! Äidiltäni löytyy mainio keittokirja nimeltä Kasvis (josta myös uuden vuoden perunakrokettien ohje oli). Kirja on julkaistu 80-luvun alussa ja reseptit ovat peräisin 70-luvulla Helsingissä aloittaneesta ravintola Kasviksesta, joka käsittääkseni oli aika edelläkävijä ravintolakasvisruoan maailmassa.

Täytyy sanoa että teos jaksaa hämmästyttää. Ohjeissa käytetään tofua, carob-jauhetta, agar-agaria ja muita aineksia joihin itse olen tutustunut vasta viime vuosina ja luullut että ne olisivat jotain uusia tulokkaita Suomessa. Heh, vähän nolottikin oma tietämättömyys. Mutta mikä tärkeintä, kirjasta löytyy paljon hyviä reseptejä! Päätimme äidin kanssa tyhjentää kuivakaapin papuvarastoja ja testata Kasviksen papukroketteja, tykättiin!



Papukroketit

4-5 dl keitettyjä soija-, valko-, tai härkäpapuja (meillä oli 1 prk Go Green papusekoitusta ja 1 prk kidneypapuja)
2 rkl soijakastiketta
1-2 dl grahamjauhoja (käytettiin riisijauhoja kun tehtiin gluteenitonta)
paprikajauhetta
chiliä
oreganoa
suolaa

Survo pavut massaksi (lisäsin pari lusikallista vettä niin menivät helpommin). Lisää massaan jauhot ja mausteet. Maista ja tarvittaessa mausta lisää. Pyörittele palleroiksi/pikku lettusiksi ja paista öljyssä pannulla. Kirjan ohjeessa kroketit paistettiin upporasvassa mutta vähemmälläkin pärjättiin. Toimi mainiosti perunalaatikon ja kermaviilikastikkeen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Oi! Kiva uusi papuresepti! Niitä ei kissakeittiössä voi koskaan olla liikaa..

    VastaaPoista
  2. Minäkin pistän talteen ja nimenomaan tuon riisijauhon kanssa.

    VastaaPoista