lauantai 9. tammikuuta 2010

Veneperunat ja tofu-tillidippi

Kaivoin jälleen keittokirjahyllystä esiin yhden lempikirjoistani, Becky Johnsonin The Tofu Cookbook. Reseptit ovat niin houkuttelevia että valinnanvaikeus iskee aina. Ja ikävä kyllä, tällä kertaa myös pettymys! Päätin tehdä jotain pehmeästä tofusta, sillä sitä en ole juurikaan ennen käyttänyt. Testaukseen meni tofu-tillidippi joka oli mun makuun aika väkevää, olisi kaivannut jotain raikkautta. Höh. Onneksi potut oli hyviä.


Tofu-tillidippi

300g pehmeää tofua
1/2 ruukku tilliä
1 pieni valkosipulinkynsi
1 sitruunan mehu
1 tl hunajaa
1 tl soijakastiketta
1 tl sinappia (mulla ei ollut)
ripaus suolaa
loraus oliiviöljyä

Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Tillin voi vaihtaa myös johonkin muuhun yrttiin esim korianteriin tai basilikaan. Kun lisää oliiviöljyä hieman reippaamman lorauksen, tätä voi käyttää myös salaatinkastikkeena.

Veneperunat


2-3 perunaa per syöjä
oliiviöljyä (kookosöljy varmaan sopisi myös mainiosti)
muutama valkosipulinkynsi
suolaa
paprikamaustetta
ripaus chiliä

Kuori perunat ja leikkaa veneiksi. Sekoita öljy ja mausteet, pyörittele perunat seoksessa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Anteeksi jos on tyhmä kysymys mutta eikö ole tekijänoikeuslakien rikkomista julkaista netissä resepti kirjasta josta muuten joutuisi maksamaan?

    VastaaPoista
  2. Hei Pihla! Yksittäisten reseptien julkistaminen blogissa ei ole rikos, kokonaisen kirjan kopioiminen tietenkin on. Lisätietoa esim. täältä.

    VastaaPoista
  3. Juuri näin ja sen lisäisin vielä että kun reseptin lähde on mainittu bloggauksessa niin kaikki ok.

    VastaaPoista