torstai 14. tammikuuta 2010

Caesar-salaatti marinoiduilla kikherneillä

Okei, otsikko hieman huijaa sillä tässä ei ole caesar-kastiketta, mutta muut elementit paikallaan. Tykkäsin! Olisin lisännyt tähän vielä aurinkokuivattuja tomaatteja jos kaapista olisi löytynyt, mokoma kaappi.


Caesar-salaatti marinoiduilla kikherneillä (2 annosta)

2 ruukkua salaattia (esim roomansalaattia ja rucolaa)
1 prk kikherneitä
2 viipaletta leipää (käytin ruisleipää)
2-3 rkl parmesanlastuja
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
suolaa
1/2 sitruunan mehu
(muutama aurinkokuivattu tomaatti)

Huuhtele kikherneet ja lisää niihin loraus oliiviöljyä, yksi valkosipulinkynsi raastettuna, sitruunamehu ja ripaus suolaa. Anna marinoitua pari tuntia, mutta jos on karmiva nälkä niin anna vetäytyä edes sen ajan kun teet salaatin.

Seuraavaksi tee krutongit. Kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna pannulla loraus oliiviöljyä, lisää yksi raastettu valkosipulinkynsi, hieman suolaa ja leipäkuutiot. Paahda kuutioita kunnes ne saavat kauniin ruskean värin. Huuhtele salaatti ja asettele lautasille. Lisää päälle marinoidut kikherneet, aurinkokuivatut tomaatit ja krutongit. Viimeistele veistelemällä parmesanista lastuja salaatin päälle.

11 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostava Caesar -salaattiversio:-)

    VastaaPoista
  2. Caesar eri muodoissaan on suosikki! Hyvältä vaikuttaa tämäkin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Mäkin olen caesarin ystävä ja tätä tehdessä tajusin että sen soveltamismahdollisuudethan ovat miltei loputtomat.

    Rosmariini, heh, inhottavaa kun on ihan varma että jotain on kaapissa ja sitten ei ole. Vähän sama ilmiö kuin sukkien häviäminen pesukoneeseen..

    VastaaPoista
  4. Oivoi miten hyvältä näyttää ja kuulostaa! Joudun ehkä ryöväämään idean ja väsäämään tällaista tässä joku päivä :)

    VastaaPoista
  5. Kastike onkin pahinta (ja onko siinä jotain lihaakin) Caesarissa, joten tämä hyvä.

    VastaaPoista
  6. aion marinoida kikherneitä ensi töikseni kotiin päästyäni. viis siitä, että puoliso odottaa minun auttavan siivouksessa.

    VastaaPoista
  7. Sanna, anna palaa :)
    Hertta, se taitaa olla anjovista, ymmärrän.. Ja Liina, marinointihommat on mitä oivallisin syy skipata siivous, niinkuin ruoanlaitto muutenkin!

    VastaaPoista
  8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  9. ja Liina: siihenhän menee mukavasti aikaakin koska kuka nyt voisi odottaa marinoitumista ja siivota SAMAAN aikaan :D.

    ihanan näköinen salaatti. menis varmaan mullekin, koska en välitä oikein majoneesipohjaisista kastikkeista. eikös Ceasarissa joku sen tyyppinen ole?

    kiva nähdä huomenna, jepajee

    VastaaPoista
  10. Merituuli, sama juttu majoneesipohjaisten soossien kanssa, ne on jotenkin niin hallitsevia että jää muut maut alle. Näkemisiin!!

    VastaaPoista