torstai 7. marraskuuta 2013

Hyvä kasviskeitto


Lihattoman lokakuun aikana seurasin mielenkiinnolla ystäväni lihatonta kokeilua. Hän yritti keksiä raaka-aineita, joilla korvataan liha. En osannut auttaa. Ehkä kun on ollut näin kauan pääasiallisesti kasvissyöjä, tuo tuntuu niin kovin oudolta. Lautaselta ei puutu mitään, mikä pitäisi korvata.

Mutta jos nyt ajatellaan proteiininlähteitä, niin monet kasvissyöjät käyttävät soijapaloja/ruohetta, tofua, seitania, tempehiä jne. Itse en pidä niistä juuri lainkaan. Tai noh, seitankebab on mahtavaa. Mutta varsikin soijarouheen maku tökkii. Jotenkin kuitenkin päädyin tekemään keittoa johon tuli soijarouhetta, ja joka oli todella maukasta! Ehkä juju oli siinä, että soijarouhe liotettiin tomaattimehussa. Ja tässä taas muuten oiva lehtikaalin sijoituskohde.

Suosittelen!

Soijarouhekeitto

2 dl soijarouhetta
4 dl tomaattimehua
2 sipulia
2 rkl öljyä
3-4 porkkanaa
8 dl kasvislientä
300g lehtikaalia
1 prk (400g) tomaattimurskaa
2 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
1 rkl makeaa chilikastiketta
yrttisuolaa
tuoretta timjamia

Laita soijarouhe turpoamaan tomaattimehuun. Kuori ja pilko sipulit ja pane ne kuumenemaan öljytilkkaan kattilassa. Kuori ja raasta porkkanat ja lisää kasvisliemen kanssa sipulien joukkoon. Huuhtaise ja silppua lehtikaali ja lisää keittoon. Kypsennä 15 minuuttia.

Lisää joukkoon tomaattimurska, soijarouhe-tomaattimehuseos, inkivääri ja chilikastike ja keitä vielä 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele päälle tuoretta timjamia.

6 kommenttia:

  1. Tätäpä tarjoan seuraavan kerran, kun vegetytär tulee kyläilemään!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hyvältä! Onko lehtikaali sellainen soikean muotoinen? Miten se oikeastaan poikkeaa tav, valkokaalista? Oletko löytänyt (tai tarkistanut alkuperää?) muuta kuin kiinalaista inkivääriä? Meidän kaupoista ei löydy muuta eikä oikein tee mieli ostaa...ainakaan usein.

    Itsekin yritän usein hukuttaa soijan perusmakua juuri tomaattiin. Hyvä yhdistelmä!

    Äitiliini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lehtikaalia myydään pusseissa.Täältä voi käydä tiirailemassa olomuotoa http://fi.wikipedia.org/wiki/Lehtikaali, kasvaa siis maasta tuollaisina lehtinä. Ei ihan niin raikas kuin valkokaali ja tosiaan, aika eri näköistä. Mutta kuulemma superterveellistä. En muista nähneeni muun maalaisia inkiväärejä, en tiedä kasvaisiko täällä päin.

      Mutta ihmeessä testaamaan lehtikaalia, jos heräsi kiinnostus! Yksinään se on aika puisevaa, mutta esim näin keittoon jemmattuna hyvä.

      Poista
  3. Tää keitto oli kyllä varsinainen yllättäjä: reseptin perusteella en olis ikinä arvannu, miten hyvää. Hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, yllätti todellakin myös kokin. Harvoin edes testaan mitään näin pliisun kuuloista reseptiä, mutta se oli toi lehtikaali just mikä innoitti. Hyvä!

      Poista