Glögikakku
Pohja
120 g pipareita
50 g maidotonta margariinia
Murustele piparit ja nypi rasva joukkoon. Painele taikina tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte
1 pkt (300 g) pehmeää tofua
1 prk (500 g) maustamatonta soijajukurttia
2 rkl perunajauhoja
1,5 dl tomusokeria
2 tl piparkakkumaustetta
Sekoita kaikki ainekset sähkövatkaimella sekaisin. Kaada pohjan päälle ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Älä anna pinnan ruskistua.
Kuorrute
2 dl glögiä
1 dl hyytelösokeria
Kiehauta glögi. Lisää sokeri ja sekoita. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä muutama minuutti. Kaada kakun päälle ja tasoita.
Ui, tosi hyvältä näyttää ja hyvä vinkki gluteenittomasta joulujälkkäristä, niitä oonkin pohtinut. Enää irtovuoka puuttuu, pitääkin ehkä vinkata pukille.
VastaaPoistaSiis miks mä en satu koskaan olemaan paikalla, kun tämmösiä herkkuja leivoskellaan...?! :)
VastaaPoistaJoo Jytis, piparit ku vaihtaa gluteenittomiin pipareihin/kekseihin niin hyvä tuloo, testattu on. Irtopohjavuoka tosin on aika välttämätön, tai en ite ainakaan keksi miten toimis ilman sitä tämän kaakun paistaminen.
VastaaPoistaSannaseni, suthan oli kutsuttu meille kylään viime viikonloppuna! Ehkä ois pitäny mainostaa tätä kaakkua etukäteen niin ois aikaa järjestyny, hehee...