maanantai 24. lokakuuta 2011

Once more with feeling: punajuuri-suklaakakku

Kokeilin kerran aikaisemmin tänä syksynä punajuuri-suklaakakkua, ja tuloksena oli täydellinen fiasko. Kakku oli ihmeellinen tiivis mötikkä, joka päätyi syömäkelvottomana roskakoriin. Muutamaa päivää myöhemmin Jytis tietysti bloggasi täydellisen kauniista ja onnistuneesta kakustaan samoista raaka-aineista, ja meitsiä rupesi harmittamaan epäonnistuminen entistä enemmän. Niinpä oli pakko tarttua haasteeseen uudestaan, ja pyöräyttää vielä uusi kakku. Tällä kertaa siitä tulikin oikein hyvä (jee!), mutta ei erityisen punajuurinen. Mikäli tahdot enemmän punajuuriefektiä, kannattanee punajuurisoseen osuutta lisätä.


Punajuuri-suklaakkakku

3,5 dl jauhoja
2 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl punajuurisosetta (2 pientä punajuurta)
1 dl öljyä
2 dl kauramaitoa
100 g tummaa suklaata (käytin 70%)

Keitä pari pientä punajuurta kuorineen kypsäksi ja soseuta sauvasekoittimella. Rouhi tai raasta suklaa.

Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään ja nesteet sekä punajuurisose keskenään. Lisää nesteet jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Ripsuttele päälle tomusokeria ja tarjoa vaikkapa vaniljakastikkeen kanssa. Suklaakuorrutuskaan ei lienisi liioittelua.

8 kommenttia:

  1. Ai niin että tää ei ollutkaan sitte se sama kakku kuin Jytiksellä! Hyvää oli, flunssainenkin sen maistoi!

    VastaaPoista
  2. juu, jytiksellä oli vielä vallan aivan erilainen versio. kyllä sekin jossain vaiheessa täytyy testata!

    VastaaPoista
  3. Nonni, mahtavaa! Punajuuren ja suklaan yhdistelmä voitanee virallisesti julistaa oivalliseksi. Mun kaakussa punajuuri maistui taas vahvana eli ehkä näiden kahden välimaastosta löytyy se paras suhde. Tai no riippuu kuinka paljon siitä tykkää :)

    VastaaPoista
  4. Hyvää oli kaakku! Ja kiitos vaan kotipaketistakin, ukkokin tykkäs!

    VastaaPoista
  5. jytis, kyllä, virallinen julistus voidaan täten suorittaa.

    anne, kiva ku kävittä! ja hetken mietin, että miten se ukko ny niistä villasukista niin rupes tykkäämään, mutta sitte muistin, että taisin mää sitä kaakkuaki pakata palasen teijän mukaan :)

    VastaaPoista
  6. Täytyy kokeilla, mielenkiintoinen idea. Ainakin näyttää herkulliselta. :)

    VastaaPoista
  7. Mä tein Glorian ruoka & viinin ohjeella vegaanisen, gluteenittoman punajuuri-suklaakakun, johon tuli punajuurisoseen lisäksi pehmeää tofua ja kakku päätyi syömättä biojätteeseen. Harmitti kyllä. Hyvä levy suklaata meni ihan haaskiin!

    VastaaPoista
  8. no voi Outi, ei ollut sitten onnea sen yrityksen kanssa. olikohan sama ohje kyseessä kuin tannoin jytkisellä: http://herkkujakoukku.blogspot.com/2011/10/punajuuri-suklaakakku.html? sen suhteen taisi olla vähän parempi tuuri!

    VastaaPoista