keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Punajuuri-suklaakakku


Hieman hymyilytti kun luin Ellun ruskaretkitarinaa ja epäonnisesta punajuuri-suklaakakusta. Ei nimittäin olisi ensimmäinen kerta kun tämän blogin kirjoittajat ovat samojen reseptien äärellä toisistaan tietämättä. Mutta oma kakkuni oli onnekas! Hieman hämmentävä, mutta maistuva. Punajuuri maistuu vahvasti läpi, ehkä jonkun makuun liikaakin, mutta muodostaa oivan liiton suklaan kanssa.



Ohje on Glorian ruoka&viini -lehdestä (6/2011).

Punajuuri-suklaakakku

300g punajuurta
350g tummaa suklaata (70%)
450 pehmeää tofua
1,5 dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl kanelia
0,5 tl jauhettua kardemummaa
1,5 rkl maissitärkkelysjauhoa

Pese punajuuret, mutta älä kuori. Keitä kypsiksi, noin 30 min riippuen koosta. Sulata suklaa vesihauteessa eli paloittele suklaa teräskulhoon ja nosta kattilan päälle jossa on kiehuvaa vettä. Vesi ei saa koskettaa kulhoa. Sulata suklaa sekoitellen ja nosta kulho jäähtymään.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Paloittele ja kuori punajuuret, soseuta sauvasekottimella. Sekoita tofu, sokerit, kaneli, kardemumma ja maissitärkkelys punajuurisoseeseen. Sekoita suklaa joukkoon. Kaada taikina vuokaan, paista kakkua keskitasolla  30-45 min kunnes se näyttää kiinteytyneen. Mulla taisi olla tunnin. Mutta ei pidä pelästyä hytisevää vuokaa, kakku jämäköityy jäähtyessään. Kun kakku on jäähtynyt, siirrä jääkaappiin (kätevää valmistaa esim edellisenä päivänä), ota esiin 30 min ennen tarjoilua. Koristele suklaalastuilla ja tomusokerilla. Kermavaahto sopii myös hyvin kaveriksi.

9 kommenttia:

  1. Olen tehnyt vähän samantapaista vegaanista punajuuri-suklaakakkua joskus.Omani onnistui vaikka siitä tuli vähän ruma.Mutta oli hyvää:)

    VastaaPoista
  2. Ohjeessa on taidettu käyttää isoa kakkuvuokaa, ainakin 25cm:n halkaisijalla? Minulla on vain pikkuvuoka, joka sopii tähän kahden hengen talouteen mainiosti, ja tekisipä mieleni kokeilla uppoaisiko kakku punajuurta syvästi inhoavaan suklaaholisti-siippaani :)

    VastaaPoista
  3. Oioi, kiitos tästä! Oon viime aikoina muistellut nähneeni joskus Trendissä tämmöisen vastaavan ohjeen, mutta hienoisesta kiinnostuksesta huolimatta en ole saanut aikaiseksi edes googlata :) Kuulostaa mukavan mehevältä. Mitä luulet, mahtaiskohan tuohon käydä maissitärkkelyksen sijasta vaikka perunajauho tai psyllium? En raaskisi ostaa maissijuttua, kun ei sille varmaan muuten ole käyttöä.

    VastaaPoista
  4. hah hah, tämä oli se nimenomainen resepti, joka mulla oli mökillä mukana! päädyin sitten kuitenkin vaan raastamaan punajuurta suklaakakkutaikinan joukkoon. ei olis kannattanu. tää vaikuttaa niiin paljon paremmalta!

    VastaaPoista
  5. Yaelian, ruma mutta hyvä, niin tuttu tunne :)

    Anni Minerva, juu se oli sellainen täyskokoinen kakkuvuoka, helppo puolittaa kyllä pikkuvuokaan. Heh, toivottavasti kavala juonesi onnistuu!

    Tiia, luulisin että perunajauho sopii yhtä hyvin, käsittääkseni tuo maissitärkkelys on samaa kamaa, ainakin vierekkäin kaupassa. Testiin vaan!

    Ellu, hahaa, mää arvasin!

    VastaaPoista
  6. Onpas herkullisen näköinen! Tätä pitää joskus kokeilla kun ei ole kanamunia ollenkaan mukana. Punajuuri antaa kivasti mehevyyttä kakkuun.

    VastaaPoista
  7. Tulin vain kiittämään ohjeesta! Kakku onnistui nappiin, se oli ihanan mehevää, eikä punajuurikaan puskenut liikaa esiin kun laitoin sitä maltillisesti. Kavala juonenikin onnistui - poikaystäväkin piti kaakusta!

    Kirjoitin myös blogiini tästä :)
    http://aistitasolla.blogspot.com/2011/10/purppurakakkua.html

    VastaaPoista
  8. Anni Minerva, mahtavaa, täydellinen huijaus :)

    VastaaPoista