tiistai 10. tammikuuta 2012

Avokadosipsit

Eipä ole koskaan tullut mieleenkään lisätä avokadoja kypsennettyyn ruokaan ennen kuin näin Kannat kattoon -blogissa tämän avokadosipsien reseptin. Kerrassaan niin houkutteleva ohje, että pakko oli testata!

Satuttiin saamaan Raisu kavaljeereineen testimaistajaksi (kiitos heille myös kuvasta!), ja taidettiin kaikki tykästyä näihin eksoottisiin naposteltaviin. Sipsit ehtivät aika lailla jäähtyä ennen syömistä, mutta ei se menoa haitannut. Suositellaan kuitenkin tarjoilemaan kuumana jonkun hyvän dipin kanssa.

Oma dippini koostui tämän Jytiksen sesam-valkosipulidipin innoittamana maustamattomasta soijajukurtista, tahinista, sitruunamehusta, paahdetusta valkosipulista, suolasta ja pippurista. Mainiosti sopivat avokadosipsien kanssa yhteen.


Tässä resepti sellaisena kuin sen itse toteutin (pieniä vegaanistamistoimenpiteitä suoritettu alkuperäiseen verrattuna).

Avokadosipsit

3 kypsää avokadoa
n. 3-4 dl maustamatonta soijajukurttia
tarvittaessa tilkka soija- tai kauramaitoa
n. 2-3 dl vehnäjauhoa
n. 2-3 dl ruiskorppujauhoja
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
n. 0,5-1 tl chilimausteseosta

Lisäksi:
Dippikastiketta

Laita laakeaan astiaan ruiskorppujauhoja ja sekoita joukkoon chiliä, suolaa ja vastarouhittua mustapippuria. Kuori avokadot ja viipaloi ne pituussuunnassa. Viipaloin jokaisen puolikkaan neljään osaan, joten kolmesta avokadosta tuli yhteensä 24 sipsiä.

Kierittele avokadoviipaleet ensin vehnäjauhoissa. Kasta ne sen jälkeen jukurttiin. Jos jukurtti on paksua, ohenna sitä hieman maidolla. Pyörittele viipaleet jukurtin jälkeen ruiskorppujauhoissa ja aseta leivinpaperilla päällystetylle pellille.

Paista uunissa 225 asteessa noin 20-30 minuuttia tai kunnes avokadot ovat kullankeltaisia. Kun avokadot tulevat uunista, aseta ne jäähtymään ritilälle parhaan rapeuden saavuttamiseksi. Tarjoile lämpiminä dipin kanssa.

4 kommenttia:

  1. Oi! Näitä on kokeiltava ehdottomasti. Mitä luulisit - miltä salsa maistuisi kaverina?

    VastaaPoista
  2. Mä olen kuolannut vain uppopaistettujen avokadolohkojen ohjeita, mutta koska toi uppopaistaminen vähän arvelluttaa paloturvallisuussyistä, niin tämähän olisi ihan loistava vaihtoehto! Pakko laittaa testaukseen.

    VastaaPoista
  3. salla, veikkaan, että salsa olisi vallan hyvä kaveri näille. ja elina, minäkin tykästyin tuohon helppoon valmistustapaan ja varsinkin siihen, että lopputulos oli rapea ilman uppopaistamista!

    VastaaPoista
  4. Hauska, että onnistui. Ja hyvä saada myös vegaaninen resepti vaihtoehdoksi, taidankin linkittää omaan tekstiini vielä tämän.

    VastaaPoista