sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Turkkilainen jugurttikakku


Merhaba!

Heinäkuun ruokamatkalla sukelletaan Turkkiin. Olen käynyt Turkissa teininä useammankin kerran, mutta parhaat ruokamuistot noilta ajoilta liittyvät Burger Kingiin ja kanakebabeihin, joten nyt piti keksiä jotain muuta. Siispä partaäijän matkaan.

Hyvin kiinnostava kakku (joka todellakin perustuu jugurttiin), löytyi Tastepottingin kautta, O Pistachio -blogista.

Turkkilainen jugurttikakku

4 kananmunaa
1,2 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja (käytin mantelijauhoja kun tein gluteenitonta)
4,5 dl turkkilaista jugurttia
1 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa keltuaiset ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää jauhot, jugurtti, sitruunan kuoriraaste ja sitruunan mehu, sekoita. Vaahdota valkuaiset ja lisää joukkoon, sekoita seos tasaiseksi. Kaada se irtopohjalliseen kakkuvuokaan. Kannattaa laittaa leivinpaperia alle ja voidella pohja ja reunat. Paistetaan 50-60 minuuttia, kunnes saa pinnalle ruskeaa väriä. Kakku kohoaa uunissa ja läsähtää sieltä pois otettaessa, kuuluu asiaan. Tarjoillaan kylmänä tai kuumana.



Mulla kävi niin että kakkuvuoan reunasta valui hieman nestettä uuniin, kakkua jäähdytellessä sama jatkui. Taisi johtua siitä, että mantelijauho ei ime niin hyvin nestettä. Maku oli jännä, vähän niinkuin olisi syönyt juustokakun sitä täyteosaa, mutta ei ihan niin tuhtia. Sitruunankuori on tässä se juttu.

Ja tietty lisuke. Alkuperäisessä ohjeessa tehdään raparperimuhjua tähän kaveriksi, itse käytin valmista raparperimarmeladia, hyvin maistui.



Just tajusin, että täähän on ihan samanhenkinen kuin toukokuun virolainen uunirahka. Joku näissä maitotuote-kaakkusissa kiehtoo.

Vaan nyt mä häivyn itse italialaisen keittiön pariin, jospa sieltä löytyisi inspiraatiota elokuun ruokamatkaa varten, ciao!

3 kommenttia:

  1. Myyty. Tää vaikuttaa juuri siltä kakkutuotteelta, jota olen (tietämättäni) aina kaivannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonni! Välillä sen tietää vasta kun näkee :) Mä huomaan että yritän jatkuvasti löytää kakkutuotteita, joihin ei liity kakkupohjan leipomista (trauma niiden epäonnistumisesta), tässä kyllä pääsee tosi helpolla.

      Poista
  2. Tätä on kyllä ihan pakko kokeilla!

    VastaaPoista