perjantai 18. tammikuuta 2013

Porkkana-coleslaw


Uuh, muuttorumba. Mutta pikkuhiljaa löytävät kipot ja kattilat paikkansa uudessa keittiössä ja kiire helpottaa, niin eiköhän täällä taas kohta kokkailla jotain oikeaakin ruokaa.

Jääkaapin täydennyskin on retuperällä. Onneksi sieltä löytyi porkkanaa ja jugurttia. Ja kappas, niistähän saa coleslawn!

Porkkana-coleslaw
(Ohje: Valio)

3 porkkanaa
1 makea omena
1 dl turkkilaista jugurttia
1 tl sokeria (laitoin hunajaa)
0,5 tl tuoretta inkivääriä raastettuna (ei ollut)

Raasta kuoritut porkkanat ja omena. Yhdistä jugurtti, sokeri ja raastettu inkivääri. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Siinäpä se sitten oli! Kivan raikas, vähän makea. Ohjeessa päälle laitettiin paahdettuja kurpitsansiemeniä/mantelirouhetta. Laitoin silti tilliä, olen nimittäin varsin hurmaantunut porkkanan ja tillin yhdistelmään. Ja uuteen keittiööni, mutta siitä lisää myöhemmin!

10 kommenttia:

  1. Onnea uuteen tupaan! Inkivääri varmaan muuten sopiikin cole slawn makuihin, pitääpä testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo pitää testaa heti kun jääkaapista löytyy myös sitä :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos! Pitkästä aikaa olen taas kaasuhellan käyttäjä, ah.

      Poista
  3. Onnea uuteen kotiin <3 Tuun pian kylään!!!

    VastaaPoista
  4. Inkiväärin tilalla itse käytän juuriselleriä,tuli kerran kokeiltua kun inkivääriä ei sattunut oleen. Nykyään käytän inkivääriä jos juuriselleriä ei satu oleen! Siis nimenomaan porkkana coleslawis! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kappas, tosi kiinnostava ajatus tuo juuriselleri. Kiitos, testaan!

      Poista
  5. Siis mitä mitä mihin sä oot muuttanut?! Vieläkö joskus pääsen sun (ja muidenkin) kanssa brunssille... :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en pitkälle, Vallilaan! Joo, tietty, pitää vaan alkaa oraganisoida tapaamista!

      Poista