torstai 21. maaliskuuta 2013

Banaanikookosmämmi

Jytis toi Vietnamista tuliaisiksi addiktoivia banaanikarkkeja. Niitä mutusteltiin edellisessä kerhotapaamisessa ja yritettiin jäljittää makuja. Banaani, joo, ja kookos. Ja jotain vielä. Hmm... onko se... no onhan se - mämmi! Uskomatonta, vietnamilaisia mämmikarkkeja!

Lähestyvän pääsiäisen kunniaksi makuyhdistelmää piti tietysti yrittää jäljitellä. Tällä kertaa vaan ihan yhdistämällä mämmi kookosmaitoon ja banaanisiivuihin, mutta mielessä alkoi hyrrätä heti jonkinlaiset hienostuneemmat visiot - toimisiko mämmi kookoskermavaahtolla kuohkeutettuna pääsiäisen jälkiruokapöydässä? Ja joku banaanihilloke, onko sellaista olemassa?

IMG_0071

No, katsotaan mitä tuleman pitää, mutta joka tapauksessa suositeltava makuyhdistelmä pääsiäissesonkiin!

5 kommenttia:

 1. Luomumämmi on loistavaa! Ei sisällä siirappia eikä sokeria, joten maku on todella "mämmi"!! :D

  VastaaPoista
 2. Jep, just se luomumämmi on parasta mitä kaupasta saa! Ooh, ihana yhdistelmä tuo kookos-banaani-mämmi! Täytyy testata ehdottomasti, sillä kaikki niistä ovat lemppareitani raaka-aineista, en vain ikinä ole tajunnut yhdistää!

  Olisikohan niissä vietnamilaisissa namuissa ollut carobia. Siitä tehty jauhe maistuu minusta ainakin melko lailla mämmiltä, ja saattaa kai sitä eksoottista kasvia noilla leveyksillä kasvaakin.

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa! Mäkin jäin miettimään tätä yhdistelmää! Tuoteselosteen mukaan karkeissa oli banaania, kookosmehua ja mallasta. Ja ne todella olivat oudon koukuttavia. Ja siis toi kookoskermavaahto oli niin hyvää että näen siinä ja mämmissä selkeät hitin ainekset!

  VastaaPoista
 4. Mä tiesin/arvasin jo otsikosta, kuka täällä on blogaillut. Jeeee! Tuntuu, et tuntee jo oman porukan aika hyvin: viimeistään kirjoitustavasta hoksaa, kenen blogaus on kyseessä. Nyt riitti otsikko. Jotenkin tää oli ihan sun juttu.

  En tykkää mämmistä, mutta ehkä nyt sitten tällä yhdistelmällä. Tänään dippasin ennakkoluulottoman kaksivuotiaan esimerkkiä noudattaen porkkanaa maapähkinävoihin: aivan hyvää!

  VastaaPoista
 5. Vau, aika eksoottinen yhdistelmä! Mutta kuulostaa siltä että saattaisi toimiakin, hmm... Pitänee testata jos talouteen mämmiä tänä pääsiäisenä hankitaan! :)

  VastaaPoista