perjantai 19. heinäkuuta 2013

Ite tein: pinaattipestoa!

Kesällä ei jaksa eikä ehdi kokkailla pitemmän kaavan kautta, ja ainakin meillä ruokapöydässä on varsin yksinkertaisia aterioita. Eilen tein pestoa pastan kaveriksi. 

Pinaatit takapihan yhteisestä viljelylaatikosta ja kaveriksi pinjansiemeniä, öljyä, valkosipulia ja oliiviöljyä. Maukasta tuli! Ja kokki saa olla tyytyväinen, kun kaksivuotiaskin kiljahti: "Tosi hyvää!". Ihan joka aterialla ei tuota lausetta valitettavasti kuulla...

Kaksivuotiaskin kommentoi tätä tosi hyväksi. Tiedä sitten, paljonko kuvan muumilusikalla oli osuutta asiaan.

Ohjeen löysin Googlen avulla, joka vei minut Matfabriken!-blogiin. Sellaisenaan sen sitten käytinkin. 

Pinaattipesto

150 gr pinaattia (itse kyllä otin puskasta suurpiirteisesti ison kourallisen pinaattia)
2 valkosipulinkynttä
0,75 dl pinjansiemeniä
0,5 dl oliiviöljyä
40 g parmesania
2-3 rkl pinaatin keitinlientä
suolaa 
pippuria
sitruunamehua (meillä ei ollut, mutta hyvää tuli ilmankin)

Keitä pinaatinlehtiä muutama minuuttia ja valuta ylimääräinen vesi pois siivilän avulla. Paahda pinjansiemenet kullanruskeiksi kuivalla kuumalla pannulla. Viipaloi valkosipulinkynnet, lisää pannuun tilkka oliiviöljyä ja paista siemeniä, valkosipulia ja pinaattia hetki. Raasta juusto. Sekoita pinaatti-siemenseos, juusto ja öljy sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää tarvittaessa hieman keitinlientä, jotta pesto notkistuu. Mausta suolalla ja pippurilla ja sitruunamehulla. Nam!

Meillä pesto tarjoiltiin pastan, lohen ja tomaattien kanssa. Hyvää kesäruokaa! Ja niin helppoa kuin peston tekeminen itse onkin, kokeilin tätä vasta ensimmäistä kertaa. Oho. No ei jää viimeiseksi. Nii-in paljon parempaa kuin kaupan pesto!

6 kommenttia:

  1. Kokeilepas peston tekoa rucolasta, siinä on potkua! Tervetuloa myös piipahtamaan blogiini:

    http://dzinninajatuksia.blogspot.fi/2013/07/terveelliset-smoothiet.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rucolaa suositteli naapurikin - täytyy kokeilla! Tulen vastavierailulle blogiisi, terveelliset smoothiet kiinnostavat!

      Poista
  2. Oikeastaan "pesto" syntyy yrtistä kuin yrtistä :) Mulla on muute blogissa luomukosmetiikka-arvonta. Tämän kuun loppuun saakka! Tervetuloa mukaan!

    VastaaPoista
  3. Nokkosesta onnistuu myös!! Ja sitähän löytyy runsaasti luonnosta:)

    VastaaPoista
  4. Kiitti ohjeesta! Tästä saan loistavan ruoan maidottomalle ystävälle. Toki parmesan jää pois, mutta muuten varmasti loistava pasta!

    VastaaPoista