torstai 10. lokakuuta 2013

Pienet mustikkapannarit


Jos suunnittelette brunssia viikonlopuksi, tässä ei yhtään hullumpi idea. Ainakaan jos syöjiä ei ole paljoa. Täällä yhden annoksen veteli kaksi ihmistä, hyvinkin helposti. Mutta asiaan. Pannukakkua muffinssivuoassa:

Minit mustikkapannarit (9 kpl)
Resepti: Makeaa ja suolaista puutarhasta s. 65

1 kananmuna
1 dl maitoa
50g ranskankermaa (laiton pari lusikallista turkkilaista jugurttia)
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl kardemummaa
voita
muutama mustikka pannaria kohti

Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon muut ainekset mustikoita lukuunottamatta. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota 15 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pane nokare voita muffinipellin vuokiin (9 kpl). Saa laittaa reilusti, ettei jää kiinni. Niinku näin:


Sulata nokareet kuumassa uunissa, voi saa ruskistua hieman. Keikuttele muffinivuokaa, jotta sula rasva leviää. Ripottele mustikat syvennyksiin ja annostele päälle kaksi ruokalusikallista taikinaa per vuoka. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Ripottele kuumien pannareiden päälle sokeria.


Siitä huolimatta, että joutui vähän kikkailemaan että irtosivat vuoasta ja siinä rytäkässä varmaan menettivät kuohkeutta, niin vallan hyvältä maistuivat! Ja jäi hirveä muuten pannukakkuhimo päälle.

5 kommenttia:

  1. Voi kuinka söpöjä. :) Tulee vähän mieleen hollantilaiset poffertjesit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Piti guuglata poffertjes, nehän vasta herkullisen oloisia olikin! Eipä ole ikinä tullut vastaan moiset. Tai tuommoinen pannu jolla niitä tehdään. Mutta olisi tämäkin nyt hyvä syy lähteä Hollantiin :)

      Poista
  2. Voi miten ihania minipannareita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja hei nyt kun ollaan mustikoiden äärellä niin huomasin että olit tehnyt mustikka-kardemummahilloa! Sama ollut mielessä siitä lähtien kun testasin sitä 3 Kaverin jäätelöä, mahtavaa kamaa :)

      Poista
  3. Ihania pikkuisia, kiitos idean jakamisesta!

    VastaaPoista