perjantai 6. joulukuuta 2013

Joulukalenterin luukku 6: Jouluinen sangria


Oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!
Kuvassa Herkku & Koukku -jengi testailee mm. viikunoilla, karpaloilla ja kanelilla maustettua sangriaa. Ryhmän arvostelut olivat oikein positiiviset: joulu maistuu, mutta drinksu on raikas. Kiitokset mainiosta ohjeesta kuuluu Kivistössä-blogille.

Ei muuta kuin sangriat pöhisemään ja illalla lasi kourassa tuijottamaan Linnan juhlia tamperelaisittain. Onko se nyt niin että tänä vuonna ihmetellään iltapukujen sijasta kotelomekkoja?


Talvisangria
3 pientä omenaa

1 dl kuivattuja karpaloita

1 dl kuivattuja viikunoita

2,5 dl punaviiniä 

8 dl omenasiideriä
4 kokonaista kanelitankoa

1 maustemitallinen jauhettua muskottipähkinää
kuohuviiniä

Pese omenat huolellisesti ja suikaloi ne. Puolita viikunat. Lisää kaikki aineet korkeaan kannuun. Sekoita ja anna tekeytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Annostele sattumat laseihin ja kaada päälle nestettä niin, että lasiin jää vähän tilaa. Lorauta lasiin vielä kylmää kuohuviiniä.
Lähde: kivistossa.com

5 kommenttia:

  1. Oooo! Maistuis varmaan mullekin. Täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Juu, samaa mekin naureskeltiin, valo osui just sopivasti laseihin.

      Poista
  3. Aiettä tää oli kyllä hyvä! Tän pikkujoulusesongin hitti, sanoisin. Ja joulun. Ja sit kesäksi varioidaan.

    VastaaPoista