keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Joulukalenterin luukku nro 17

Meidän perheessä the joululeivonnainen on taatelikakku. Tai siis -kaakku. Sitä on leivottu perheessä niin kauan kuin muistan, ja varmasti kauemminkin. Uih, äitin taatelikaakku on vaan kaikkein parasta.

Jos kaapissa ei ole taateleita, vaan luumuja, kuten omien kaappieni laita monesti on, voi kakun tehdä myös luumuista - niistä tulee mehevä, hieman suklaaseen vivahtava lopputulos. Ja kakun sijasta taikinasta voipi tehdä myös muffinsseja. Kas näin se tapahtuu:

Luumumuffinssit (12 isoa muffinssia)


250 g kuivattuja luumuja
2 dl sokeria
3 dl vettä

200 g margariinia/voita
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0.5 tl suolaa
3.5 dl jauhoja

Laita luumut kattilaan veden ja sokerin kanssa ja keitä mössöksi välillä sekoittaen (15-20 min). Anna jäähtyä haaleaksi. Vatkaa mukaan voi. Yhdistä kuivat aineet eri kulhossa ja sekoita lusikalla mössöön. Annostele muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

(PS. Lisäsin uuden tunnisteen eli "vegaaninen".)

3 kommenttia:

  1. Jos tää on samaa mitä maistoin viime vuonna niin UUUUHjeah tää oli niin hyvää!! Meillä ei ole syöty taatelikaakkua koskaan ja nyt vasta olen ymmärtänyt mitä olen menettänyt. Paljon!

    VastaaPoista
  2. Rakastan luumuja, näitten täytyy olla hyviä! Testaukseen menee ensi tilassa:).

    VastaaPoista
  3. Maa olen kylla sita mielta etta meijan aitin taatelikakku on parasta... vaikka mun herkku onkin hedelmakakku enemman.

    VastaaPoista