maanantai 30. elokuuta 2010

Valkosipuliset leikkopavut ja lohicevichejä

Sain Ekin kasvimaalta ihanan kauniita ja pitkiä leikkopapuja. Mukana tuli myös vinkki että kun kuullottaa ensin valkosipulia öljyssä ja heittää pavut pariksi minuutiksi pannulle perään niin hyvää tulee. Vähän suolaa ripsaisin mukaan myös ja olipas herkkua! Rapsakkaa!

Jos näiden kanssa nautitussa kalassa ei olisi ollut sitruunaa/limeä olisin lisännyt sitä myös hieman papuihin, sopi erinomaisesti makuyhdistelmään.

Hei kala, ollaanko kavereita? -projekti on edennyt jo loppusuoralle ja sen kunniaksi kuukauden kalaksi valikoitui kala jota ollaan säästelty, lohi. Lohi on yksi harvoista kaloista joita olin ennen projektia maistanut ja vieläpä pitänyt mausta. Kalaprojektikaverini oli useasti kehunut raakakypsennettyä kalaa ja koska se oli ihan uusi juttu mulle, päätimme kokeilla ja parilla eri tyylillä.

Ensimmäinen ohje on Hesarin ruokasivuilta josta löytyy myös pari muuta kiinnostavaa ceviche-ohjetta.


Mangoinen lohiceviche

200 g lohta
1/2–1 limetin mehu
1 punasipuli
1/2 tuoretta mangoa
1/2 ruukkua tilliä
2 tl oliiviöljyä
1/2–1 tl suolaa
maissilastuja tai paahtoleipää tarjoiluun

Kuutioi lohi pieneksi. Pieni muut ainekset: mango kuutioksi, korianteri, tilli ja sipuli silpuksi. Jos tarjoat cevichen kanssa paahtoleipää, paahda leivät uunissa rapeiksi. Maissilastut voi tarjota sellaisenaan. Kokoa salaatti sekoittamalla muut ainekset lohikuutioiden sekaan. Anna maustua kylmässä tarjoiluun asti. Parasta on kai jos tekee ainakin pari tuntia ennen tarjoilua.


Mangoinen versio oli ihanan hedelmäinen ja tilli antoi mahtavan lisäpotkun mutta tää parmesan-versio (suuntaa antava resepti saatiin joltain kaverin tutun kaverilta) oli todellinen yllättäjä, aivan loistavaa! Vaikka ei niin nätti.

Parmesan-lohiceviche

200g lohta
1 limen mehu
loraus oliiviöljyä
raastettua parmesania

Lohet alle, muut kamat päälle ja vetäytymään. Sopii erinomaisesti ruisleivän kanssa.

3 kommenttia:

  1. Oi lohichevicheä ,nam! Cheviche on yksi kalasuosikkiruuistani,ja Perussa ollessani menin joka päivä sellaiseen pikku simppeliin ravintolaan syömään sairaan hyvää cevicheä.

    VastaaPoista
  2. Ooh, cevicheä Perussa, ei voi olla kuin autenttisen sairaan hyvää :)

    Todella positiivinen kokemus kyllä oli tämä, todella raikasta, maukasta ja jotenkin jännää että niin se sitruuna/lime sen vaan kypsyttää.

    VastaaPoista
  3. Kiva että pavut maistuivat ja cheviche kuulostaa tosi hyvältä myös!
    Itsekin tein noita papuja, mutta harmikseni kuoret olivat jo menneet vähän koviksi ja sitkeiksi.. mutta parmesan ja pinjansiemenet sopivat sekaan myös.

    VastaaPoista