keskiviikko 4. elokuuta 2010

Melonikeitto



No täältä tulee vielä yksi kylmä keitto. Meloni on mun suurta herkkua ja kun Hesarin ruokasivuilla oli taannoin melonikeiton ohje, heräsi mielenkiinto heti. Ja mikä parasta, valmistukseen meni noin 5 minuuttia, keitto pulloon ja hoblaa, piknikeväs on valmis. Minä sekä testimaistaja olimme samaa mieltä, melonille maistuu. Heh. Ei oikeen tiennyt onko tämä nyt suolaista vai makeaa mutta krutongit toivat juuri sopivan suolaisen lisän.

Melonikeitto

600 g kuorittua melonia (käytin cantaloupea, n. 1 kg kuorineen)
1/2 sitruunan mehu
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
(peukalonkynnen kokoinen pala chiliä)
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
mustapippuria

leipäkrutonkeja (revin maalaisleipää paloiksi ja paistoin oliiviöljyssä, päälle ripsin suolaa ja paprikamaustetta)


Kuori meloni huolella, poista siemenet ja paloittele hedelmäliha. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja soseeksi. Laita keitto jäähtymään kylmään pariksi tunniksi. Tarkista maku. Tarjoa leipäkrutonkien kanssa.

Ei kommentteja: