keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Paahdettua kurpitsaa ja kikherneitä salaatissa


Mun ruoanlaittointo on ihan kateissa. Tekee mieli syödä asioita suoraan purkista. Huoh. Pakotin itseni tekemään jotain, eikä mieleen tullut mikään muu kuin viimeksi tehty ruoka. Niinpä päätin paahtaa kurpitsaa taas. Oli se vaan hyvää, taas. Paahdetuista herneistä tuli varsin maistuvia, niihin ilmestyi hauskan rapea pinta uunissa.

Paahdettu kurpitsa-kikhernesalaatti (kahdelle)

rapeaa salaattia (esim jäävuorta ja friseetä)
400g talvikurpitsaa (punnittu kuorineen)
1 tlk kikherneitä
oliiviöljyä
paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
balsamicoa
(parmesanlastuja)

Kuori ja pilko kurpitsa kuutioiksi. Levittele palat leivinpaperin päälle pellille. Valuta ja huuhtele kikherneet ja lisää pellille. Lorauta päälle oliiviöljyä, ripottele suolaa sekä paprikajauhetta ja sekoittele lusikalla. Paahda herneitä ja kurpitsapaloja 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia kunnes kurpitsat ovat pehmenneet ja herneiden pinta saanut paahteisen, rapsakan pinnan.

Revi salaatti ja kasaa paahdetut kasvikset päälle. Halutessasi leikkaa päälle parmesanista lastuja (toimii hyvin ilmankin, vegaaniversiona) ja sekoita balsamicosta ja oliiviöljystä kastike jota voi lorauttaa päälle.


7 kommenttia:

  1. Näyttää herkullislta! Olen pakastanut kurpitsaa ahkerasti, pitääkin muistaa että siitä voi taikoa vaikka salaatin. Päädyn syystä tai toisesta tekemään aina niin raskaita ruokia.

    VastaaPoista
  2. Onneksi se yleensä aina palkitsee, kun alkaa vaan hommiin. Niin taisi käydä tälläkin kertaa ;-)

    VastaaPoista
  3. Liisa, kiitos. Kurpitsan paahtaminen on kyllä parasta mitä sille voi tehdä. Ellei tee kaakkua :)

    Suolaajahunajaa, no niinhän se just menee. Ja sitten vannoo että nyt mä kyllä ryhdistäydyn koska oikea, kotona tehty ruoka on niin hyvää. Välillä vaan toi arki jotenkin nujertaa, mokoma.

    VastaaPoista
  4. Jytis: ja mä just männäviikolla mietin, olisko se paahtaminen hyvä idea JOS tekis kakkua:) Hm... Ja joo I feel your pain. Vähän on ollut kokkausinto hukassa meilläkin.

    VastaaPoista
  5. Nelle, hahaa, kerro miten kävi jos testaat! Hovkonditor, paahtamaan vaan :)

    VastaaPoista
  6. Ihana vinkki tuo, että kikherneetkin vois paahtaa!

    Tää vois muuten olla AIKA hyvää murustellun fetajuustonkin kanssa...

    VastaaPoista