a) Keitetään porkkanaa, palsternakkaa ja kesäkurpitsaa, muussataan se haarukalla ja syötetään vauvalle.
b) Palsternakka-focaccia. Päädyttiin tähän kun siitä oli kuvakin.
Palsternakka-focaccia (pellillinen)
Leivän ohje on useaan kertaan hyväksi havaittu Hesarin ohje. Päällinen vaan vaihtui.
Leipään:
4,5 dl vettä
1 rkl sokeria
rippunen suolaa
1 pss kuivahiivaa
9-10 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Pinnalle:
1 dl oliiviöljyä
200g palsternakkaa
1 valkosipulinkynsi
tuoretta rosmariinia
karkeaa suolaa
Lisää veteen sokeri ja hitunen suolaa. Lämmitä vesi 42- asteiseksi. Sekoita kuivahiiva kolmeen desilitraan jauhoja. Vatkaa seos lämpimään veteen ja anna taikinajuuren seistä lämpimässä paikassa, kunnes seos alkaa kuplia. Alusta taikina vehnäjauhoilla pehmeäksi. Lisää lopuksi öljy, joka irrottaa taikinan käsistä ja kulhon reunasta. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja kaaviloi leivinpaperille uunipellille. Nostata hyvin.
Pilko kuorittu palsternakka ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna loraus oliiviöljyä paistinpannulla ja kuullota silputtu valkosipulin kynsi siinä. Lisää palsternakkaviipaleet ja sekoittele kunnes saavat väriä. Siirrä sivuun odottelemaan. Painele kaksinkertaiseksi nousseeseen leipäpohjaan sormilla koloja. Täytä kolot oliiviöljyllä ja ripota päälle karkeaa suolaa. Painele palsternakkaviipaleet ja tuoretta rosmariinia leipään. Nostata ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Viimeisellä haasteviikolla aiheena on nauris, heitetään haaste eteenpäin Sillä Sipuli sekä Yrttipurkki -blogeihin!
Näyttääpäs todella hyvältä, hyvä oivallus. Palsternakan makeus varmasti toimii tässä. Minulla oli tarkoitus tehdä huomenna perunagalettea, mutta taidankin kokeilla palsternakkaversiota.
VastaaPoistaNam! Perunafoccaccian ohjeisiin törmää silloin tällöin, mutta palsteri on ihan mahtis-idea :)
VastaaPoistanäyttää kyllä ihan älyttömän hyvältä. veikkaan, että maistuukin. tätä vois vedellä vaikka sen palsternakka-porkkana-kesäkurpitsamössön kanssa.
VastaaPoistaJoo siis mä olin unohtanut että palsternakassa on se makeus, maistui melkein porkkanalta. Mutta hyvä makukombo oli kyllä! Anna, kiitos vaan yllytyksestä :)
VastaaPoistaJa ellu, niin just, dippi!
aa.. mutta kun jättää tämmösestä leivästä sokerin pois siitä tulee paljon parempaa.. suomessa on joku hassu tapa vaan tunkea sitä joka paikkaan
VastaaPoistaAleksi, mä itseasiassa mietinkin että miksi tähän tulee sokeria, mutta tottelin sokeasti ohjetta kun nää leipähommat eivät ole oikeen mun vahvuuslaji. No ens kerralla uhmaan ohjetta.
VastaaPoistaHaaste otettu vastaan. Ehkäpä sitä jotain tällä viikolla syntyykin, toivottavasti.
VastaaPoista