maanantai 5. marraskuuta 2012

Paahdetut, mausteiset kaurasnacksit


Tää on näitä hetkiä kun ei tiedä pitäisikö olla tyytyväinen siitä että on saanut aikaan jotain jonka syömistä ei pysty lopettamaan. Vai huolissaan siitä, ettei pysty lopettamaan. Joka tapauksessa, kamalan hyviä ja koukuttavia olivat.

Päätin siis kaurahaasteen innoittamana tehdä jotain kauramuroista. Ekana mielessä oli kaurasuklaa, kvinoasuklaan ja riisisuklaan hengessä. Mutta sitten tekikin mieli jotain suolaista naposteltavaa.

Paahdetut kauraraksut

kauramuroja
oliiviöljyä
jauhettua paprikaa
suolaa
valkosipulijauhetta
mustapippuria

Levitä haluamasi määrä kauramuroja pellille. Ripottele murojen päälle jauhettua paprikaa, myös taco-mauste sopii jos sellaista löytyy kaapista. Lisää valkosipulijauhetta, suolaa ja ripaus mustapippuria. Valuta maustettujen murojen päälle muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä ja sekoittele. Paahda 7 minuuttia 225-asteisessa uunissa. Maista ja lisää lopuksi vielä suolaa, jos tuntuu että raksut sitä vaativat.


 Ja napostele!


Ja sitten kun olin mielessäni hymistellyt tälle innovaatiolle, huomasin, että on sitä muroja paahdettu ennenkin. Eipä ole muuten eka kerta kun luulee keksineensä jonkun uuden ruokajutun, heh. Mutta oivaa naposteltavaa vaikkapa glögin kanssa.

10 kommenttia:

  1. Nyt on murot sellaisessa muodossa, että maistuisi minullekin! Se kvinoa-suklaa jo himotti ihan hillittömästi ja nyt sitten tämä. Seuraavaa glögihetkeä tai aperoa odotellessa siis...

    VastaaPoista
  2. oih, varmasti ihania! tykkään kauramuroista nimittäin ihan (kaura)maidonkin kanssa. nää toimis myös varmasti hyvin sillen, että vaihtais paprikan kaneliin ja suolan sokeriin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, makea versio, kannatan! Lupaan tehdä näitä meidän pikkujouluihin!

      Poista
  3. Heh mikä idea! Mahtavan näköisiä ja makuisiakin varmasti. Mitä kauramuroja nää on, Elovenako? Vai onko kyseessä jonkinsorttiset sokerittomat murot?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Elovenaa, oli niissä näemmä sokeria nyt kun katoin paketin kyljestä. Mutta ei se makua haitannut. Tietty toi sokerin tunkeminen kaikkeen on vähän ärsyttävää, ehkä jostain saisi ihan "mauttomiakin" muroja.

      Poista
  4. NEROKASTA!
    Ihan huippu idea! Ehket pakko ostaa muroja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en ainakaan itse katunut ostosta :) En siis aikoihin ole muroja popsinut, mutta nyt sitten onkin tullut vedettyä..

      Poista